Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Βαριά ήττα για Ελλάδα από Βοσνία και... αντίο πρωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-02-20 18:48:00

Βαριά ήττα για Ελλάδα από Βοσνία και... αντίο πρωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βαριά ήττα για Ελλάδα από Βοσνία και... αντίο πρωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθνική Ελλάδας: Την πρώτη της ήττα στην ιστορία της στους αγώνες με αντίπαλο την Βοσνία γνώρισε η Εθνική Ελλάδας των πολλών νέων προσώπων, χάνοντας το παιχνίδι στην φούσκα της Λετονίας με 84-69. Η επίσημη αγαπημένη δεν μπορούσε – λογικά – να βρει ομοιογένεια σε κανένα σημείο του αγώνα, και γνώρισε  βαριά ήττα, με τους Βόσνιους να παίρνουν την πρώτη θέση στον όμιλο καθώς υπερκάλυψαν την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Για την Εθνική μας ξεχώρισε ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος έδωσε όσες περισσότερες μάχες μπορούσες το διάστημα που αγωνίστηκε και τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και ήταν πρώτο σκόρερ της ομάδας, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε τόσο ο Δημήτρης Κατσίβελης (12π, 6ρ, 6ασ), όσο και ο Λίνος Χρυσικόπουλος (10π), αλλά και ο Σλούστρος (10π). Από πλευράς Βοσνίας κυριάρχησε ο Σουλεϊμάνοβιτς, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους, ενώ είχε και 13 ριμπάουντ.

Οι Βόσνιοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με τέσσερις πόντους με συνεχόμενα καλάθια του Πενάβα (5-9). Η Εθνική μας είχε πολλά άστοχα μακρινά σουτ με τους Βόσνιους να καταφέρνουν να ανεβάσουν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα ενάμισι λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με κάρφωμα του Καμένιας (14-25). Η Εθνική κατάφερε να μειώσει με συνεχόμενα λέι απ του Μαργαρίτη (18-25), με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι 18-26.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου βελτίωσαν την άμυνα τους στην δεύτερη περίοδο ωστόσο δεν είχαν λύσεις επιθετικά με την διαφορά να γίνεται ξανά διψήφια (20-33). H Εθνική μας με την παρουσία του Βασίλη Καββαδά στην ρακέτα κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά και κατάφερε αργά και σταθερά να μειώσει την διαφορά μέχρι και τους 4 πόντους (37-41). Ωστόσο, η ολιγωρία στην περιφερειακή άμυνα έδωσε δύο ελεύθερα τρίποντα στον Λάζιτς, με τους Βόσνιους με συνοπτικές διαδικασίες να ανεβάζουν ξανά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα για το του ημιχρόνου (37-49).

H Εθνική των πολλών διαφορετικών προσώπων συνέχισε να μην έχει συνοχή και ομοιογένεια και στην επανάληψη με τους Βόσνιους να συνεχίζουν να πυροβολούν από την περιφέρεια και την διαφορά να εκτοξεύεται στους 23 πόντους (40-63). Η Εθνική κατάφερε στην συνέχεια να τρέξει ένα επιμέρους 11-1 μειώνοντας την διαφορά στους 13 πόντους για το 51-64 του δεκαλέπτου.

Το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν ένα deja vu της τρίτης με τους Βόσνιους να ανεβάζουν πολύ γρήγορα την διαφορά ξανά στις παρυφές των 20 πόντων (51-70). Η Εθνική αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει την διαφορά με τους Σαλούστρο και Καββαδά (59-74), ωστόσο οι Βόσνιοι είχαν και πάλι τις απαντήσεις με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 84-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 37-49, 51-64, 69-84

 

Πηγή: ebasket.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags