Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Πάλεψε σαν Εξάστερος μέχρι τέλους στο Παλαού, αλλά δεν κατάφερε την υπέρβαση
Μπάσκετ
| 2022-12-16 23:23:00

Πάλεψε σαν Εξάστερος μέχρι τέλους στο Παλαού, αλλά δεν κατάφερε την υπέρβαση

Πάλεψε σαν Εξάστερος μέχρι τέλους στο Παλαού, αλλά δεν κατάφερε την υπέρβαση

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το πολύ κακό του πρώτο ημίχρονο στη Βαρκελώνη και παρά την τεράστια προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο, γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα με το τελικό 74-68.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Κρίμα! Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το πολύ κακό του πρώτο ημίχρονο στη Βαρκελώνη και παρά την τεράστια προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο με πρωταγωνιστή επιθετικά τον Μπέικον και X-Factor στην άμυνα πάνω στον Μίροτιτς τον Μαντζούκα, γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα με το τελικό 74-68. Έπεσαν στο 6-8 στη βαθμολογία της Euroleague οι Πράσινοι.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο Παλαού ο Παναθηναϊκός, που έκανε ένα από τα χειρότερά του δεκάλεπτα στη σεζόν. Μπορεί σκορ στο ματς να έδωσε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης (0-2), αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν ένα... σόου τριπόντων από τους Μπλαουγκράνα.

Το... χορό άνοιξε ο Λαπροβίτολα με 2/2 από τα 6.75, ο Μίροτιτς συνέχισε με 3/3, με την ομάδα του Σάρας συνολικά να πετυχαίνει τους 21 από τους 28 πόντους της στην πρώτη περίοδο από εύστοχα σουτ τριών πόντων! Ο μόνος που πάλευε από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν ο Πονίτκα, αλλά κάθε φορά που μείωνε κάπως ο Παναθηναϊκός, η απάντηση ήταν γνωστή. Τρίποντο από την Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά από τον Ντα Σίλβα για το 22-9. Το δεκάλεπτο βρήκε τους Πράσινους πίσω με 16 (28-12) και τους γηπεδούχους να βλέπουν το καλάθι... βαρέλι.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ουόλτερς μείωσε αρχικά για το Τριφύλλι (28-14), αλλά με νέο ξέσπασμα και ακόμη ένα τρίποντο αυτή τη φορά του Χίγκινς, η Μπαρτσελόνα αποσπάστηκε στο 31-16. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 15ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα μετρούσε ποσοστό 80% από τα 6.75! Την ίδια ώρα, ο Εξάστερος εκτελούσε από μακριά με 0/4.

Ο πρώτος Πράσινος που έσπασε το ρόδι από το τρίποντο ήταν ο Παπαγιάννης, μειώνοντας στους 14 (37-23). Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν εκτός ρυθμού στην άμυνα, επιτρέποντας στους Καταλανούς να βρίσκουν εύκολα καλάθια. Ο Πονίτκα συνέχισε να είναι το μοναδικό σχεδόν σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό, που παρά την κακή του εικόνα κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα με μία λογική διαφορά 13 πόντων εις βάρος του (43-30), με τον Μπέικον να είναι ο τελευταίος που σκόραρε στο ημίχρονο από το σημείο των βολών. 

Τελείως διαφορετική εικόνα είχε το Τριφύλλι στο δεύτερο μέρος. Αρχικά μείωσε με τρίποντο του Ντέρικ Ουίλιαμς (45-33), ενώ ένα προσωπικό σερί 6-0 του Γκουντάιτις έφερε τον Παναθηναϊκό μετά από ώρα σε μονοψήφια διαφορά (47-39)! Μάλιστα ο Λιθουανός σέντερ μείωσε εκ νέου σε 50-41, για ν' αντιδράσει ο Σατοράνσκι και με κάρφωμα να δώσει ανάσα στην Μπαρτσελόνα (52-41). Η Πράσινη άμυνα άρχισε να εμφανίζει προβλήματα ξανά και μοιραία, νέο ελεύθερο σουτ τριών πόντων του Μίροτιτς απέσπασε τους Μπλαουγκράνα στο +14 (55-41).

Ο Εξάστερος το πάλευε όσο μπορούσε και δεν τα παρατούσε, με τον Μπέικον από τις βολές να κάνει το σκορ 44-45. Ο Αμερικανός με εντυπωσιακό γκολ-φάουλ έδωσε κι άλλη λύση επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας εκ νέου σε μονοψήφιο την απόσταση από τους Καταλανούς (57-48). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 1/2 βολές του Παπαγιάννη για το 62-51.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κάνει μεγάλη υπέρβαση σε άμυνα κι επίθεση, για να κατάφερνε να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα. Και σίγουρα να είναι ο Ντουέιν Μπέικον εύστοχος και καθοριστικός, όπως σ' ένα βαθμό τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο. Η Μπαρτσελόνα πάντως ήταν εκείνη που σκόραρε πρώτη, μ' ένα φοβερό alley-oop κάρφωμα του Νάτζι (64-51).

Ο Παπαγιάννης και πάλι είχε άμεση απάντηση κάτω από το καλάθι για το 64-53, ενώ ο Μπέικον με 1/2 βολές μείωσε κι άλλο την απόσταση των δύο ομάδων (64-54). Οι Πράσινοι έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ και με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Μπέικον όχι απλώς πλησίασαν, αλλά με καλάθι του Πονίτκα μείωσαν στον πόντο (69-68)!

Η κίνηση-ματ του Ράντονιτς ήταν η χρησιμοποίηση του Μαντζούκα πάνω στον Μίροτιτς. Ο νεαρός Έλληνας φόργουορντ "έσβησε" στην άμυνα τον σταρ της Μπάρτσα, ενώ και στην επίθεση πέτυχε σπουδαίο τρίποντο σε κρίσιμο σημείο. Στο φινάλε το Τριφύλλι είχε σπαταλήσει πολύ ενέργεια για να επιστρέψει στο ματς, έχασε σερί επιθέσεις για να προσπεράσει κιόλας, με την Μπαρτσελόνα να το εκμεταλλεύεται και με ένα μικρό επιμέρους 5-0 να επικρατεί με το τελικό 74-68.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 43-30, 62-51, 74-68.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags