Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Σπουδαίο φιλικό με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι!
| 2023-03-08 15:00:00

Μόλις ανακοινώθηκε: Σπουδαίο φιλικό για την Εθνική με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι!

Sportdog Team
Μόλις ανακοινώθηκε: Σπουδαίο φιλικό για την Εθνική με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι!

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα δώσει δύο μεγάλα φιλικά με Γερμανία και ΗΠΑ, στις 18 και 19 Αυγούστου, λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δύο πολύ σπουδαία φιλικά εναντίον των ΗΠΑ και της Γερμανίας θα δώσει η Εθνική Ελλάδας, στις 18 και 19 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπου σημειώθηκε πως η "επίσημη αγαπημένη" θα λάβει μέρος σε τουρνουά που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι στις 18-20 Αυγούστου αντιμετωπίζοντας την Γερμανία στις 18 και τις ΗΠΑ στις 19 του μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα παίξει δύο φιλικά με τη Σλοβενία, στις 2 Αυγούστου στη Λιουμπλιάνα και δύο μέρες μετά στο ΟΑΚΑ, ενώ θα υπάρξει και τουρνουά Ακρόπολις με επίσης πολύ δυνατές ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, που ήταν παρών στην εκδήλωση, ανέφερε: «Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων. Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags