Facebook Pixel Τόσο δύσκολο ήταν, Στέφενς;
| 2014-03-11 00:15:00

Τόσο δύσκολο ήταν, Στέφενς;

Τόσο δύσκολο ήταν, Στέφενς;

«Ντου από Παντού» για τον ΠΑΟΚ του Στέφενς και τον ΠΑΟΚ του ΓΧ που μέσα σε λίγες μέρες έκανε το απλό κι αυτονόητο και νίκησε τον Ολυμπιακό. 

Τι φώναζε όλος ο κόσμος τόσο καιρό; Να βάζει ο Στέφενς τους παίκτες στη θέση τους. Το πιο απλό, δηλαδή. Το πιο λογικό που κάνει ο κάθε προπονητής στον κόσμο.

Δεν βγήκανε

Ο Ολλανδός, όμως, είχε τις εμπνεύσεις του. Κάποιες πιάνανε, όπως με τον Κίτσιου αρχικά ή με τον Τζαβέλλα πιο μετά. Ναι, αλλά οι περισσότερες δεν βγήκανε. Κι έτσι ο ΠΑΟΚ σε πολλά ματς δεν είχε εικόνα συνόλου. Ο Στέφενς, όμως, επέμενε. Συνέχεια πειράματα.

Χαμός στο ίσιωμα

Ακραίοι μπακ παίζανε σαν στόπερ. Χαφ σαν αμυντικοί. Ανασταλτικοί σαν δημιουργικοί. Σέντερ φορ σαν εξτρέμ. Χαμός στο ίσιωμα.

Στην θέση τους άπαντες

Κι έρχεται χθες ο ΓΧ και κάνει το εύκολο και το λογικό, όπως είπαμε. Σκόνδρας; Δεξί μπακ. Στην θέση του. Το καλύτερό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ έκανε.

Τζαβέλλας; Αριστερά. Μια χαρά ήταν. Μέχρι και γκολ έβαλε.

Στα στόπερ; «Κανονικοί» κεντρικοί αμυντικοί. Βίτορ και Ινσαουράλδε.

Το ίδιο και στα χαφ. Οι ανασταλτικοί σαν τον Κάτσε μαρκάρανε, οι πιο δημιουργικοί σαν το Νάτχο φτιάχνανε παιχνίδι. Και μπροστά ο Κλάους σέντερ φορ και στα άκρα Λούκας, Σαλπιγγίδης.

Με αρχή και τέλος

Ακόμα κι όταν γίνανε αλλαγές, πάλι δεν μπερδεύτηκαν οι θέσεις. Κι έτσι η ομάδα είχε μια αρχή κι ένα τέλος.

Η προσέγγιση

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, κέρδισε τον πρωταθλητή Ελλάδας κι έκανε ένα από τα πιο μεστά φετινά του παιχνίδια. Κι εντάξει το πάθος λόγω ντέρμπι. Λέτε, όμως, να μην έπαιξε ρόλο και η σωστή προσέγγιση που είχε ο Γεωργιάδης; Φανταστείτε να κατέβαζε κι αυτός τον έναν παίκτη εδώ και τον άλλον εκεί, τι θα γινόταν.

Το κουραστικό

Κάποια στιγμή, δηλαδή, έπρεπε να μπει κι ένα τέλος σ’ όλο αυτό το κουραστικό πράγμα που γινόταν με τους ατέλειωτους πειραματισμούς. Και ο ΠΑΟΚ πράγματι αμέσως είδε την εικόνα του να βελτιώνεται.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags