Facebook Pixel Τέσσερα και λίγα ήταν... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-11-27 07:00:00

Τέσσερα και λίγα ήταν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερα και λίγα ήταν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριά ήττα με 4-0… στο χαλαρό από την Ατλέτικο για τον κάκιστο Ολυμπιακό. «Δώρο» τα δύο πρώτα γκολ από Ρομπέρτο – Μποτία, χατ-τρικ ο Μάντζουκιτς

Μεγάλο πισωγύρισμα στην Ευρώπη για τον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε με κάτω τα χέρια, 4-0 από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, τη στιγμή που οι «ροχιμπλάνκος» άξιζαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα…

Τα δύο πρώτα γκολ ήρθαν στο 9’ και στο 38’ ήρθαν από τραγικά λάθη των Ρομπέρτο και Μποτία, ενώ ο Μάντζουκιτς ήταν ο MVP της αναμέτρησης, καθώς έκανε χατ τρικ, αφού έκανε το 2-0 και σκόραρε με κεφαλιά άλλες δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο.

Την ίδια ώρα η Γιουβέντους πέρναγε με 2-0 από τη Μάλμε και του… δυσκόλευε την ζωή, αφού πλέον έχει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση, όντας στην 2η θέση και στο +2 από τον Ολυμπιακό.

Δείτε τα τα γκολ ΕΔΩ

Εφιαλτικό ημίχρονο, τραγικά λάθη…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, τη στιγμή που η Ατλέτικο είχε μπει με το… μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένη να βρει το γρήγορο γκολ. Οι Μαδριλένοι απείλησαν τρεις φορές (!) στο πρώτο πεντάλεπτο και τελικά στο 9’ κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το γκολ ήταν πάντως… δώρο από τον Ρομπέρτο, ο οποίος με τα πόδια δεν έδιωξε σωστά, έκανε ασίστ στον Χουανφράν, αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Ραούλ Γκαρθία από κοντά έγραψε το 1-0.

Μετά την… ψυχρολουσία, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως χωρίς ανάπτυξη, ήταν αδύνατον να απειλήσει. Η μοναδική του καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, ήταν ένα σουτ του Αμπιντάλ στο 22’, όπου η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ατλέτικο αντίθετα δεν έριξε ρυθμούς, συνέχισε να πιέζει και αφού προειδοποίησε με σουτ των Ανσάλντι και Τιάγκο, έφτασε τελικά και στο δεύτερο γκολ. Στο 38’ ο Ανσάλντι έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Μποτία δεν μπόρεσε να διώξει μετά από τραγικό «τσαφ» και ο Μάντζουκιτς από κοντά έκανε το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αν και στο 44’ ο Ρομπέρτο σταμάτησε ένα μέτρο από την εστία του, τον Τουράν σε μοναδικό τετ α τετ.

Αλλαγές ο Μίτσελ, γκολ ο Μάντζουκιτς!

Βλέποντας την απογοητευτική εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, ο Μίτσελ ξεκίνησε στην επανάληψη με δύο αλλαγές, καθώς πέρασε στο γήπεδο τους Κασάμι και Φουστέρ αντί των Μανιάτη και Αφελάι. Οι δύο αυτές κινήσεις βοήθησαν τους Πειραιώτες να ισορροπήσουν κάπως το ματς, ενώ στο 61’ η κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο, κάπου εκεί… τελείωσε το ματς.

Στο 62’ από φοβερή μπαλιά του Αρντά Τουράν, ο Μάντζουκιτς με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-0, ενώ στο 65’ από κοντινό φάουλ του ΓΚοντίν και πάλι ο Κροάτης και πάλι με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Μετά το 70’ και με το αποτέλεσμα να έχει πλέον κριθεί, οι δύο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους και το παιχνίδι έγινε… ελεύθερο. Η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, η Ατλέτικο δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ (στο 88’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ), ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε με κάποια μακρινά σουτ του Κασάμι. Το 4-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και μοιάζει… καταστροφικό, καθώς την ίδια ώρα η Γιουβέντους πέρναγε με 2-0 από τη Μάλμε.


Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0
(9' Γκαρθία, 38’, 62’, 65’ Μάντζουκιτς)

Μάλμε-Γιουβέντους 0-2
(49' Γιορέντε, 88' Τέβες)

Η βαθμολογία (Α' όμιλος):

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (14-3)
2. Γιουβέντους 9 (7-4)
3. Ολυμπιακός 6 (6-11)
4. Μάλμε 3 (2-11)

Η τελευταία αγωνιστική (9/12):

Ολυμπιακός -Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μογιά, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουάνφραν, Χιμένεθ, Τιάγκο (46’ Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Αρντά Τουράν (66’ Χιμένεθ), Γκάμπι, Μάντζουκιτς (69’ Γκριεζμάν).

Στον πάγκο: Όμπλακ, Γκάμεθ, Ροντρίγκεζ, Τσέρτσι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (46’ Φουστέρ), Εντινγκά, Αφελάι (46’ Κασάμι), Τσόρι (72’ Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Διαμαντάκος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags