Facebook Pixel Ελβετία - Καμερούν: Ένας Καμερουνέζος πλήγωσε το Καμερούν! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-24 13:57:00

Ένας Καμερουνέζος πλήγωσε το Καμερούν! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Ένας Καμερουνέζος πλήγωσε το Καμερούν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του γεννημένου στο Καμερούν, Μπριλ Εμπολό, η Ελβετία επικράτησε 1-0 των Αφρικανών και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ελβετία - Καμερούν: Ένα γκολ του 25χρονου επιθετικού της Μονακό ήταν αρκετό για την Ελβετία για να επικρατήσει με 1-0 του αξιόμαχου Καμερούν και να ξεκινήσει, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Με βασικό τον Νικολά Ενκουλού του Άρη ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Καμερούν, ενώ ο άσος του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε, έμεινε στον πάγκο.

Το ματς

Οι Ελβετοί πήραν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, όμως το Καμερούν ήταν αυτό που απειλούσε περισσότερο, βγάζοντας πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Στο 10' οι Αφρικανοί απείλησαν για πρώτη φορά με τους Μπεούμο και Εκαμπί, ενώ στο 14' ο Τσούπο-Μότινγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ, όμως ο Ελβετός κίπερ μπλόκαρε.

Η Ελβετία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να είναι πολύ φλύαρη και να μην απειλεί την εστία του Καμερούν, που είχε ακόμα μία σημαντική φάση με τον Εκαμπί στο 35', με τον Βίντμερ να απομακρύνει σωτήρια. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ελβετούς ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ακάντζι σηκώθηκε ψηλότερα από όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελβετία, η οποία στο 48' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπριλ Εμπολό. Ο Σακίρι γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Ελβετός επιθετικός, γεννημένος στο Καμερούν, πλάσαρε ολομόναχος μέσα από την μικρή περιοχή για το 1-0. Μάλιστα, δεν πανηγύρισε αυτό το γκολ, δείχνοντας σεβασμό προς την πατρίδα που γεννήθηκε.

Αυτό το γκολ "ξύπνησε" το Καμερούν, που προσπάθησε να ανέβει στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 57' ο Τσούπο-Μότινγκ απείλησε και πάλι τον Ζόμερ, ενώ στο 66' η Ελβετία έχασε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Ονάνα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Βάργκας.

Το παιχνίδι κύλησε με τους Καμερουνέζους να πιέζουν, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των Ελβετών και κάπως έτσι ήρθε η νίκη για τους δεύτερους με το φτωχό, αλλά τίμιο 1-0, σε έναν όμιλο-φωτιά με Βραζιλία και Σερβία.

Οι συνθέσεις: 

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90' Tσεμέρτ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (71΄Οκαφόρ), Σο (71’ Φράι), Βάργκας (81’ Ρίντερ), Εμπολό (71’ Σεφέροβιτς)

Καμερούν: Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Χονγκλά (68’ Οντουά), Εκαμπί (74’ Νκουντού), Μππεουμό (81’ Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μοτίνγκ (74’ Aμπουμπακάρ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags