Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Καταστροφή για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ο αποκλεισμός Γιούβε - Έτσι εξασφαλίζουν σίγουρα ευρωπαϊκό όμιλο - Τα δύο σενάρια
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-19 08:05:00

Καταστροφή για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ο αποκλεισμός Γιούβε - Έτσι εξασφαλίζουν σίγουρα ευρωπαϊκό όμιλο - Τα δύο σενάρια

Sportdog Team

Ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από την Σεβίλλη μόνο θετικός δεν ήταν για τις δύο ελληνικές ομάδες, που θέλουν ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένη παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο τη νέα σεζόν.

Δυσκολεύει αρκετά η παρουσία Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ (εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας) στα πλέι οφ του Europa League, μετά από τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στα ημιτελικά του Europa, αλλά και του Conference League.

Ειδικότερα, το ενδεχόμενο κατάκτησης του Europa League από την Σεβίλλη, που θα παίξει στον τελικό με την Ρόμα, δεν θα επιτρέψει σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ να βρεθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Από την άλλη, η παρουσία των Ρωμαίων στον τελικό, αφήνει ελπίδες σε όποια ελληνική ομάδα βρεθεί στο Europa League καθώς εφόσον το κατακτήσει, ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν στα πλέι οφ και θα έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή σε όμιλο του Europa Conference League.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμφέρει τις ελληνικές ομάδες η κατάκτηση από τη Ρόμα, είναι να έχει πάρει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το πρωτάθλημα (στο -2 από τη Μίλαν).

Η δεύτερη ευκαιρία για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι στο Europa Conference League όπου η Φιορεντίνα θα πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο και νωρίτερα να έχει στεφθεί κυπελλούχος Ιταλίας καθώς σε περίπτωση που το κάνει η Γουέστ Χαμ, δεν θα έχει ελληνικό συμφέρον.

Έτσι, λοιπόν, για να βρεθεί ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ (αν πάρει το Κύπελλο), στα πλέι οφ του Europa League και με σίγουρη συμμετοχή σε όμιλο του Conference League, θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω:

α) Να κατακτήσει το Europa League η Ρόμα και να εξασφαλίσει απευθείας είσοδο σε όμιλο του Europa League από το πρωτάθλημά της

β) Να κατακτήσει η Φιορεντίνα το Europa Conference League, εφόσον λίγες μέρες νωρίτερα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει διπλή πρόταση στον Ολυμπιακό - 11 εκατομμύρια για δύο παίκτες - "Μίλησε ήδη με τον Τεχνικό Διευθυντή"

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags