Facebook Pixel Europa Conference League: Σοκάρει ο Χατζηδιάκος για τα επεισόδια στο Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ - "Ήταν η οικογένειά μου εκεί - Νιώθω ντροπή"
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-20 01:45:00

Σοκάρει ο Χατζηδιάκος για τα επεισόδια στο Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ - "Ήταν η οικογένειά μου εκεί - Νιώθω ντροπή"

Sportdog Team
Σοκάρει ο Χατζηδιάκος για τα επεισόδια στο Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ - "Ήταν η οικογένειά μου εκεί - Νιώθω ντροπή"

 Ο προπονητής και οι παίκτες της ολλανδικής ομάδας AZ Άλκμααρ, ανάμεσά τους και ο Παντελής Χατζηδιάκος, καταδίκασαν τμήμα των οπαδών τους που επιτέθηκαν στους φιλάθλους και σε μέλη των οικογενειών παικτών της Γουέστ Χαμ, ενώ εκείνοι γιόρταζαν την επιτυχία τους (0-1) στον χθεσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Europa Conference League.

Europa Conference League: Ο προπονητής και οι παίκτες της ολλανδικής ομάδας AZ Άλκμααρ, ανάμεσά τους και ο Παντελής Χατζηδιάκος, καταδίκασαν τμήμα των οπαδών τους που επιτέθηκαν στους φιλάθλους και σε μέλη των οικογενειών παικτών της Γουέστ Χαμ, ενώ εκείνοι γιόρταζαν την επιτυχία τους (0-1) στον χθεσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Europa Conference League.

Οπαδοί των γηπεδούχων έσπασαν ένα διαχωριστικό  φράχτη και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Γουέστ Χαμ και σε μέλη οικογενειών των παικτών της αγγλικής ομάδας, που κάθονταν σε ένα δεσμευμένο τμήμα πίσω από τον πάγκο της ομάδας τους στο στάδιο της Άλκμααρ.
Ακολούθησε αντιπαράθεση στην οποία παίκτες της Γουέστ Χαμ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Ντέκλαν Ράις, προσπάθησαν να επέμβουν, με αρκετούς να τρέχουν να βοηθήσουν τους συγγενείς τους.

Η ολλανδική αστυνομία δήλωσε σήμερα (19/5) στο πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη, αλλά θα εξετάσει τις εικόνες για να διαπιστώσει εάν υπάρχει ποινική ευθύνη που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη σύλληψη. Υπήρξαν επίσης επεισόδια έξω από το στάδιο, όπως και στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άλκμααρ, είπε η αστυνομία.

«Είναι ενοχλητικό, δεν πρέπει να είναι μέρος στο γήπεδό μας. Κατά προτίμηση σε κανένα στάδιο», είπε ο προπονητής της ΑΖ Πασκάλ Γιάνσεν, η ομάδα του οποίου αποκλείστηκε καθώς η Γουέστ Χαμ ολοκλήρωσε τη συνολική νίκη με 3-1 για να φτάσει στον τελικό εναντίον της Φιορεντίνα στην Πράγα στις 7 Ιουνίου.
 
«Νιώθω ντροπή. Πρέπει να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, ακόμα και σε μια νύχτα με ήττα».

Ο αμυντικός Παντελής Χατζηδιάκος ήταν ανάμεσα σε πολλούς παίκτες της ΑΖ Άλκμααρ που μίλησαν κατά της βίας σε συνεντεύξεις μετά τον αγώνα.

«Νομίζω ότι είναι λυπηρό αυτό που συνέβη. Η οικογένειά μου ήταν εκεί πάνω. Ήμουν σε επαφή μαζί τους και η κοπέλα μου είπε ότι έτρεμαν», είπε στην ολλανδική τηλεόραση.

«Δεν τους αποκαλώ καν φιλάθλους, απλά μείνετε σπίτι αν έχετε τέτοιες προθέσεις. Μια τόσο όμορφη βραδιά, μια τόσο υπέροχη ατμόσφαιρα, το απόλαυσα πραγματικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό που συνέβη μετά το βρίσκω πολύ λυπηρό, είναι κρίμα», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο για να αποτρέψουν περαιτέρω αντιπαράθεση και η ηρεμία αποκαταστάθηκε μετά από 10 λεπτά.

Υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, όταν οι οπαδοί της Άλκμααρ, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του προπονητή Γιάνσεν, βρέθηκαν σε αντιπαράθεση με οπαδούς της Γουέστ Χαμ, όταν πανηγύρισαν το γκολ που σημείωσε η ολλανδική ομάδα στο πρώτο μισό του πρώτου αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφώνησε με Ολυμπιακό, αλλά έρχεται ΑΕΚ - "Άρπαξε" και Μεταξά ο Μελισσανίδης - Γκαρσία για αντι-Αραούχο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags