Facebook Pixel Έτσι... χάνεται το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ
| 2016-07-30 17:38:00

Έτσι... χάνεται το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ

Έτσι... χάνεται το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ

Το ξεκίνημα μοιάζει καλό όμως η αριθμητική προσέγγιση της κατάστασης δείχνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική και μάλιστα ο κίνδυνος για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο πολύ μεγάλος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, μέσω της σελίδας «Στάση Νιόν» που διατηρεί στο facebook, εξηγεί: «Καθόλου επαρκή δεν κρίνονται τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ομάδων μας στα προκριματικά των ευρω-κυπέλλων τουλάχιστον από πλευράς συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA! Ή για να είμαστε ακριβείς η πολύ καλή μέχρι σήμερα παρουσία των ομάδων της Κροατίας δημιουργεί έξτρα πίεση για τη χώρα μας αφού πλέον η διαφορά από τους 15ους Κροάτες έχει εξανεμιστεί σε κάτι λιγότερο από μία ισοπαλία και η απειλή να πέσουμε στο όριο της 15ης θέσης είναι πλέον ορατή!

Οι κροατικές ομάδες έχοντας ξεκινήσει νωρίτερα έχουν συγκεντρώσει για τη χώρα τους 2,5 πόντους μέχρι σήμερα, ενώ οι δικές μας ομάδες έχουν απολογισμό 0,7 βαθμούς. Το καλό είναι ότι δεν έχει μειωθεί η διαφορά μας και από την 16η Ρουμανία.

Πολλά θα κριθούν στις ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας αν και όλα δείχνουν ότι η Κροατία θα συνεχίσει με τα δύο βαριά της όπλα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Χάιντουκ Σπλιτ (άνετες νίκες στα πρώτα ματς), ενώ η μικρή Λοκομοτίβα του Ζάγκρεμπ όπως και η Ριέκα θα έχουν πολύ πιο δύσκολο έργο.

Από ελληνικής πλευράς είναι σίγουρο ότι στα πλέι οφ θα έχουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (αφού ακόμα κι αν αποκλειστούν στα προκριματικά του Champions League θα μετακομίσουν ισχυροί στα πλέι οφ του Europa) και από εκεί και πέρα θα μετρήσει το τι θα κάνουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννενα στις δικές τους ρεβάνς».

Όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα η κατάσταση η Ελλάδα κατέχει την 14η θέση με 22.800 βαθμούς. Δηλαδή βρισκόμαστε ανάμεσα στις χώρες, με θέση από την 7η μέχρι και την 15η που δικαιούνται πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. (δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τρία Γιουρόπα Λιγκ).
Εάν δεν υπάρξουν καλά αποτελέσματα από τις ελληνικές ομάδες στις επόμενες αναμετρήσεις τους στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πέσουμε κάτω από την 15η θέση τότε θα μειωθούν στα τέσσερα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού θα κοπεί το δεύτερο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags