Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη συναντήθηκε η Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου Παναγία Σουμελά. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο κοντά είναι στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας η Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου Παναγία Σουμελά συνάντησε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, για δεύτερη φορά μετά την περσινή εκδήλωση Εθνικής Μνήμης στην Λευκωσία όπου και τότε ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωση.

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης με σεμνότητα, ευγένεια και ανθρωπιά υποδέχτηκε έχοντας άριστη γνώση των θεμάτων που του είχαν ήδη θέσει με υπομνήματα όλες οι οργανώσεις των Ελλήνων Ποντίων της Κύπρου από την Αμμόχωστο, την Λεμεσό και την Πάφο.

Η δέσμευση του για την εργώδη προσπάθεια επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων που αφορούν την ιθαγένεια, των κοινωνικών συντάξεων, την ασφάλιση των υπερηλίκων μας, της στήριξης του Πολιτισμού της Ιστορίας και της Παράδοσης, ήταν αφοπλιστική, τίμια και ειλικρινής.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτώς για όλα τα θέματα ένα προς ένα.

Στην συνάντηση εκπροσωπήθηκε η Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά», από την πρόεδρο, κ. Λίνα Φενερίδου και το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» Κύπρου την Λίζα Φενερίδου ταμία του ΚΝ, τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, πρώην αρχισυντάκτη του ΡΙΚ.