Σε λίγες ώρες η Μπασκόνια θα ξέρει αν θα γράψει ιστορία. Όχι, όμως, θετική, αλλά αρνητική. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να μην προκριθεί στα πλέι-οφ του ισπανικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτό θα συμβεί αρκεί να χάσει από την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Κάτι πολύ πιθανό να συμβεί. Αλλά και να κερδίσει, πάλι δεν είναι σίγουρη η παρουσία της στα πλέι-οφ. Και αυτό γιατί μπορεί να νικήσει η Μανρέσα την Τενερίφη.

Πριν από μερικές μέρες ένας δημοσιογράφος του εξωτερικού έγραψε ότι ο Ολυμπιακός θα πάει να πάρει τον Νίκο Ρογκαβόπουλο από την Μπασκόνια. Ο διεθνής γκαρντ στα 23 του χρόνια έχει προοδεύσει πολύ και είναι απόλυτα λογικό να τον θέλουν οι Πειραιώτες, είναι σίγουρο ότι τον θέλει και ο Παναθηναϊκός.

Ο Ρογκαβόπουλος, όμως, έχει κλειστό συμβόλαιο με τους Βάσκους μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Και όπως είναι γνωστό το αφεντικό της Μπασκόνια, ο Χοσεάν Κερεχέτα, είναι πολύ σκληρός. Δεν παραχωρεί εύκολα παίκτες και αν το κάνει θα ζητήσει πολλά χρήματα. Χρήματα, που δεν θα είναι εύκολο να δώσει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός.

Το επόμενο καλοκαίρι, αυτό του 2025, ίσως σκεφτεί η Μπασκόνια να τον παραχωρήσει καθώς τότε θα μένει ένας ακόμη χρόνος συμβολαίου. Αυτό το καλοκαίρι, που μας έρχεται, όμως, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Η περίπτωση του Ρογκαβόπουλου είναι διαφορετική από αυτή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που επίσης έχει συμβόλαιο με την Φενέρ (μέχρι το καλοκαίρι του 2025). Φενέρ και Ντόρσεϊ δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι από την κοινή τους πορεία, οπότε το καλοκαίρι, που μας έρχεται, όλα είναι πιθανά. Ο Ντόρσεϊ είναι σκόρερ, που δεν βρίσκεις εύκολα, συν τοις άλλοις η αγορά έχει γίνει πολύ στεγνή πλέον: δεν υπάρχουν πολλές καλές λύσεις.

Και αν δεν τον πάρει ο Ολυμπιακός τον Ντόρσεϊ, όλο και κάποια άλλη καλή ομάδα της Ευρωλίγκας θα βρεθεί να τον πάρει. Κανείς καλός άλλωστε δεν χάνεται.

Διαθέσιμος ίσως γίνει και ο Γιώργος Παπαγιάννης, αν και τελευταίως έχει ανέβει πολύ η απόδοσή του με την φανέλα της Φενέρ. Ο Παπαγιάννης στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να πάει γιατί οι Πειραιώτες είναι γεμάτοι από ψηλούς. Μπορεί, όμως, να πάει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας, αφού τα προσόντα του (όπως και του Ντόρσεϊ) δεν βρίσκονται εύκολα σε μία αγορά, που όπως αναφέραμε είναι περιορισμένη από υψηλή ποιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει Έλληνα ο ΠΑΟ - Το αποκάλυψε ο Γιαννακόπουλος, συμφώνησε ο Αταμάν!