Ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στα Λιόσια. Κέρδισε με 100-68 την ΑΕΚ και έτσι πήρε άνετα το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Εκεί, όπου θα βρει μπροστά του το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη ή τον Κολοσσό.

Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν το εισιτήριο της τετράδας, παράλληλα, όμως, έκαναν και την καλύτερη δυνατή πρόβα τζενεράλε ενόψει του φάιναλ-φορ του Βερολίνου και του ημιτελικού με την Ρεάλ. Δεν είναι μόνο ότι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού έπαιξαν πολύ καλά. Είναι και ότι τελείωσαν το παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Χωρίς τραυματισμό, κάτι, που είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά λίγες μέρες πριν από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός πέρα από τη νίκη, την πρόκριση και τη μη ύπαρξη τραυματισμών είχε ένα ακόμη κέρδος από το παιχνίδι με την ΑΕΚ: την εξαιρετική εμφάνιση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο ομογενής γκαρντ αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν από την Ζαλγκίρις για να βοηθήσει κυρίως στις εγχώριες διοργανώσεις λόγω του ελληνικού του διαβατηρίου. Μέχρι στιγμής η παρουσία του στον Πειραιά είναι ούτε κρύο ούτε ζέστω. Αυτό λογικά οφείλεται και στο γεγονός ότι η χρησιμοποίησή του δεν είναι πολύ μεγάλη. Ομως ο Μήτρου-Λονγκ ήταν κομβικός σε παιχνίδι, που έκρινε τίτλο: στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Εκείνη την βραδιά στην Κρήτη ήταν ουσιαστικός και βοήθησε ώστε η ομάδα του να πάρει την κούπα. Θα λέγαμε ότι σε αυτό το ματς έβγαλε το μισό του φετινό συμβόλαιο. Πριν από λίγο στα Λιόσια ήταν ακόμη πιο καλός, τελειώνοντας το παιχνίδι με 14 πόντους και 6 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Εδειξε δηλαδή ότι μπορεί να βοηθήσει και αυτό θα περιμένει να γίνει ο Μπαρτζώκας στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

 

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάει κανείς ότι είναι ένας πρώην παίκτης του ΝΒΑ και πριν μερικά χρόνια ήταν από τους πρώτους σκόρερ στην Ιταλία με την Μπρέσια.

Ο 31χρονος γκαρντ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 με τον Ολυμπιακό και φυσικά υπολογίζεται κανονικά από τους «ερυθρόλευκους», που γενικά ψάχνουν γηγενείς παίκτες με το κυάλι.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ίσως να είναι ο ένας Ελληνας που θα προστεθεί το καλοκαίρι στους Πειραιώτες. Για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο έχουμε ξαναγράψει ότι τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι είναι απίθανο να έρθει στην Ελλάδα. Οπως και ο Καλάθης, ο οποίος είναι πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Μονακό.