Facebook Pixel Παικταράς ο Ιησούς Χριστός!
| 2014-04-19 10:00:00

Παικταράς ο Ιησούς Χριστός!

Παικταράς ο Ιησούς Χριστός!

Πάσχα. Δηλαδή; Ανάσταση. Λάθος, κύριοι. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Λάθος να ασχολούνται με το αν πράγματι έγινε η ανάσταση του αρχηγού...

Δεν έχει καμμία σημασία αν έγινε ή, δεν έγινε η ανάσταση. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας. Σημασία έχει ότι ο Χριστός ζει. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Πεθαμένος ή, αναστημένος ο Χριστός ζει. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι θεοί που ήταν αθάνατοι, δηλαδή, που τους νόμιζαν αθάνατους, όπως π.χ. οι θεοί του Ολύμπου, έχουν πεθάνει. Και ζωντανοί να είναι και να παίζουν τάβλι εκεί επάνω στον Όλυμπο ή, έχουν πάρει μεταγραφή σ’ άλλο βουνό, είναι πεθαμένοι.

Έτσι πάει. Όταν δεν ασχολείται κανένας μαζύ σου, τότε είσαι πεθαμένος είτε ζεις, είτε είσαι στον τάφο.

Και έλεγαν και συνεχίζουν ακόμα να λένε για τον Χριστό. Δεν έχει σταματημό αυτή η βιόλα. Να ασχολούνται, δηλαδή, με τον Χριστό. Δεν ήταν, σου λένε, ένα υπερφυσικό πρόσωπο, ήταν ένας απλοϊκός χωριάτης, ένας μάγος, ένας πλανώδιος απατεώνας θαυματοποιός. Όχι, λέγανε οι οπαδοί του Χριστού, πρόκειται για εμπνευσμένο δάσκαλο, για τον απεσταλμένο του θεού. Μην τους ακούτε, λένε οι δικοί σου, ο Χριστός ήταν ένας αρχηγός συμμορίας, ένας επαναστάτης, ένας στασιαστής, ένας συνωμότης, έστω ένας ήρωας ιουδαίος, που το έπαιζε και ψευδοπροφήτης, ένας σοφιστής, ένας εισηγητής νέας θρησκευτικής αίρεσης. Άσε κάποιους άλλους που επιμένουν ότι ο Χριστός είναι ένα φανταστικό πρόσωπο, ένα πλάσμα μυθικό, ένα ιστορικά ανύπαρκτο πρόσωπο διότι ποτέ δεν έζησε κάποιος Ιησούς γιος της Μαρίας.

Λοιπόν. Όλα αυτά τα γράφει ο αποδυτηριάκιας. Όλα αυτά τα αγνοεί. Και μια στιγμή. Μιλάω για τον Χριστό. Δεν μιλάω για τον χριστιανισμό. Μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Συμφωνώ ότι κανένας χριστιανισμός δεν έλυσε το πρόβλημα, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τις κουφάλες τους ανθρώπους κι όχι με τίποτα ευπρεπή και σεβαστά και πειθαρχημένα πλάσματα, όπως π.χ. είναι οι μέλισσες ή, τα μυρμήγκια. Μιλάμε πολύ σοβαρά τώρα. Πάρα πολύ σοβαρά.

Τι άλλο θέλατε, ρε καθάρματα, για να στρώσετε ως ανθρώπινο είδος, πέρα από αυτά που σας πρόσφερε ο Χριστός; Δεν έχει σημασία, το ξανατονίζω, αν πράγματι τον σταύρωσαν, αν πράγματι αναστήθηκε. Αν, δηλαδή, πράγματι είχε αναστηθεί ο Χριστός οι άνθρωποι θα γινόντουσαν καλύτεροι; Όχι, βέβαια. Το νοιώθουν, άλλωστε, όλοι οι άνθρωποι, άλλος λίγο, άλλος πολύ ότι πράγματι ο Χριστός ήρθε στη Γη για να γλυτώσει τον άνθρωπο. Κι όμως, ο ξευτυλισμένος άνθρωπος συνεχίζει να παραμένει καθήκι του κερατά. Παρά τη θυσία του Χριστού. Να, γιατί λέω τι άλλο θέλατε, αρχικοπρίτες, για να βοηθήσετε να υπάρχει ένας καλύτερος κόσμος ανθρώπων;

Ποιο είναι το μεγαλείο του Χριστού; Εγώ θα σου πω. Είναι ότι δεν πεθαίνει. Πήρες χαμπάρι τι σου λέει ο αποδυτηριάκιας; Ο Χριστός είναι για όλους και για πάντα. Για τέτοιον παικταρά μιλάμε. Όταν ο καθένας εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια βρίσκει και μετά από εκατό πενήντα δύο χιλιάδες χρόνια θα συνεχίζει να βρίσκει στον Χριστό αυτά που γουστάρει, τότε είναι παικταράς ο άνθρωπος.

ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ οι άλλοι θεοί, γράφει ο apodytiriakias.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags