Facebook Pixel Μπορεί να γίνει ο Μέσι, Μαραντόνα;
| 2014-07-03 11:40:00

Μπορεί να γίνει ο Μέσι, Μαραντόνα;

Μπορεί να γίνει ο Μέσι, Μαραντόνα;

Αυτό το Μουντιάλ είναι εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Εντυπωσιακό σε ό,τι έχει να κάνει με το θέαμα και τα γκολ που μπαίνουν. Αλλά εντυπωσιακό και γιατί δεν έχει ούτε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης (μοναδική εξαίρεση η Ολλανδία ίσως) που να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του.

 

 

 

 

Οι δύο λατινοαμερικανικές, η Βραζιλία και η Αργεντινή, είναι πολύ χειρότερες από όσο τις περιμέναμε. Η «σελεσάο» χρειάστηκε τα πέναλτι κόντρα στη Χιλή για να φτάσει στους «8» και η Αργεντινή τα δύο τελευταία λεπτά της παράτασης για να αποκλείσει την Ελβετία. Το ίδιο ισχύει όμως και για τα ευρωπαϊκά φαβορί.

Η Ισπανία αποκλείστηκε από την 2η κιόλας αγωνιστική των ομίλων. Ιταλοί και Αγγλοι επίσης δεν έφτασαν καν στους «16» και οι Γερμανοί χρειάστηκαν την παράταση κόντρα στην Αλγερία. Ακόμη και η Γαλλία, που στα δύο πρώτα ματς των ομίλων ήταν καταιγιστική, μετά έπεσε αρκετά η απόδοσή της και ενδεχομένως να μην ήταν στους «8» της διοργάνωσης, αν δεν είχε πάρει δύο καθοριστικά σφυρίγματα με τη Νιγηρία.

 

 

 

Σε ένα τέτοιο Παγκόσμιο Κύπελλο λοιπόν, ναι είναι πιθανό ένας παίκτης να το κρίνει. Και στη σημερινή εποχή αν υπάρχει τέτοιος παίκτης, αυτός είναι ο Μέσι. Δείχνει σε καλή κατάσταση, έχει κρίνει με δικά του γκολ ή δικές του ενέργειες όπως χθες με την Ελβετία και τα τέσσερα ματς που έχει δώσει έως τώρα η Αργεντινή και όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος στα προημιτελικά (την ώρα που έγραφα αυτό το κείμενο δεν είχε τελειώσει το ματς) είτε το Βέλγιο είτε η Αργεντινή, προφανώς η δική του απόδοση μπορεί να κρίνει την πρόκριση.

Γενικά σε ένα τουρνουά που είχε πολλές εκπλήξεις, δεν αποκλείεται στο φινάλε του να συμβεί ακριβώς το ανάποδο και να πάμε σε μία τετράδα γεμάτη από φαβορί. Εδώ που έχουμε φτάσει δύο ημιτελικοί ανάμεσα στη Βραζιλία με τη Γερμανία ο ένας και την Ολλανδία με την Αργεντινή ο άλλος, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

 

 

Και σε αυτή την τετράδα, παίκτη που μπορεί κρίνει τον τίτλο ικανότερο από τον Μέσι δεν βρίσκω...

Πηγή: SportDay
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags