Facebook Pixel "Αποκλείεται ο τάφος να είναι ρωμαϊκός"
Life
| 2014-09-25 23:16:00

"Αποκλείεται ο τάφος να είναι ρωμαϊκός"

"Αποκλείεται ο τάφος να είναι ρωμαϊκός"

Για παραφιλολογίες και συμφέροντα κάνει λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

Την πεποίθησή της πως ο τάφος στην Αμφίπολη δεν είναι ρωμαϊκός εξέφρασε η κα. Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας στην Αμφίπολη, μιλώντας στην εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέο Κόσμος.

" Το λέω με ακρίβεια αυτό, βγαίνει από τα στοιχεία της ανασκαφής. Πρόκειται για παραφιλολογίες και απωθημένα ορισμένων ανθρώπων, που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα", δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως δεν έχει και τόση σημασία το ποιος ή ποιοι είναι οι "ένοικοι" του ταφικού συγκροτήματος.

"Όλο το μνημείο είναι σημαντικό και μας δίνει πληροφορίες για την εποχή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν ξέρουμε ακόμη τι κρύβει μέσα το συγκρότημα, αλλά τέτοιο μνημείο δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ", υπογραμμίζει

Όπως επισημαίνει, έχει άριστη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να δέχεται πιέσεις για το ανασκαφικό της έργο. "Αυτά που γράφονται και ακούγονται δεν ευσταθούν. Όσον αφορά το χρονικό περιθώριο του έργου, ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα, ίσως και νωρίτερα, να έχουμε νέα", διευκρινίζει.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags