Facebook Pixel ΠΑΟΚ, η αποκάλυψη
| 2014-09-27 23:58:00

ΠΑΟΚ, η αποκάλυψη

ΠΑΟΚ, η αποκάλυψη

Από τη ρήξη χιαστών στην καταξίωση. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Αγγελος Αναστασιάδης, θέλοντας να «απαντήσει» στην έντονη κριτική που γίνεται από το καλοκαίρι για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πολλές μεταγραφές, μίλησε για την «εσωτερική» ενίσχυση της ομάδας. «Ολο λέτε για τις μεταγραφές. Ποιος σας είπε ότι δεν κάναμε; Ο Κατσικάς και ο Τζανδάρης είναι οι μεταγραφές μας. Κι άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω», είπε στους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

 

Η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι οι παίκτες είναι αυτοί που του έδωσαν το δικαίωμα με τις εμφανίσεις τους να μπορεί να μιλάει σ’ αυτόν τον τόνο. Κι αν για τον Γιώργο Κατσικά και τα πλούσια σωματικά προσόντα του, που είχαν μείνει ανεκμετάλλευτα ώς τώρα, έχει γίνει πολύς λόγος μέχρι σήμερα, η περίπτωση του Τζανδάρη είναι κάτι εντελώς νέο που ήρθε απρόσμενα στο προσκήνιο. Ο 21χρονος μέσος έχει καταφέρει μέσα σε λίγο διάστημα να λογίζεται βασική ομάδα για τον φετινό ΠΑΟΚ και ήδη η ΠΑΕ άρχισε συζητήσεις με τον ατζέντη του για ένα νέο «καθαρά» επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς μέχρι σήμερα παίζει με τον… βασικό μισθό των 840 ευρώ.

 

Ποιος είναι, όμως, ο νεαρός μέσος που έχει πάρει τα μυαλά του Αγγελου Αναστασιάδη και των οπαδών του ΠΑΟΚ;

 

Πρόκειται για ένα από τα πολλά ταλέντα που ήρθαν στην ομάδα με το «παιδομάζωμα» που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών άφησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον γειτονικό Σοχό του Νομού Θεσσαλονίκης, και εντάχθηκε στις ακαδημίες. Αν και στο ξεκίνημα της παρουσίας του υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, με το πείσμα και την υπομονή που τον διακρίνουν κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από την Κ20, ώσπου δύο χρόνια πριν ο Γιώργος Δώνης τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας.

 

Τον νεαρό ποδοσφαιριστή βοήθησαν πολύ οι δανεισμοί σε Αναγέννηση Επανομής και Απόλλωνα Καλαμαριάς, με αποτέλεσμα φέτος που επέστρεψε να διαθέτει την ωριμότητα που τον βοήθησε να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Αναστασιάδης.

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Τζανδάρη ένα «οχτάρι» όπως ο ίδιος το θέλει. Πειθαρχημένο, κοντρολαρισμένο, με πολλά τρεξίματα και επιθετικό στα μαρκαρίσματά του. Εχει δέσει πολύ καλά με τον Εργκους Κάτσε, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που στο ματς του Αγρινίου ο προπονητής τούς έβαλε να παίξουν μαζί βασικοί, δίχως να έχει τρίτο χαφ.

 

«Εμένα μου αρέσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, που είναι βουβοί και μιλάνε μέσα στο γήπεδο», είχε πει πρόσφατα ο Αναστασιάδης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη του νεαρού Τζανδάρη. Εντελώς αθόρυβα, λοιπόν, ο 21χρονος μέσος φτάνει στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να σκεφτούν πολύ γρήγορα την αναπροσαρμογή του.

 

Μην ξεχάσουμε και το σημερινό (19.00, ΟΤΕ 2) πρώτο ματς στο πλαίσιο του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας που δίνει ο ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ηδη ο Αναστασιάδης έχει προαναγγείλει εκτεταμένο rotation.

 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags