Facebook Pixel Αν είχε το μυαλό του στην Εστορίλ, έχει καλώς...
| 2014-09-28 21:27:00

Αν είχε το μυαλό του στην Εστορίλ, έχει καλώς...

Αν είχε το μυαλό του στην Εστορίλ, έχει καλώς...

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει γιατί η σημερινή κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό μήνυμα, αλλά σημειώνει και τα θετικά των πρασίνων
 

Η νίκη ασφαλώς και ήταν για μια ακόμα φορά το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό. Όπως είναι άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι. Την πήρε την νίκη ο Παναθηναϊκός έστω και αν δεν έφτασε σε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Και γι' αυτό φυσικά αυτή την φορά, δεν πήρε βέβαια τις... εντυπώσεις.

Μικρή η ζημιά αλλά εμφανέστατη η απόδειξη του πόσο ζημιά θα μπορούσε να κάνει η επιμονή σε εκείνο το "κέρδισε τις εντυπώσεις" με το οποίο έντυνε επικοινωνιακά κάθε στραβό αποτέλεσμά του ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν. Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα προτιμούν τις σημερινές... μέτριες εντυπώσεις από τις... καλές που άφησε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ή την Καλλονή για παράδειγμα.

Φεύγοντας απ' αυτή την παρένθεση όμως και επιστρέφοντας στο σημερινό παιχνίδι, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μείνει και στην απόδοσή του εκτός από το αποτέλεσμα. Γιατί όντως παρά την νίκη του, η απόδοσή του ακόμα και σε σχέση με τα παιχνίδια που έχασε όπως με Καλλονή ή Ντιναμό Μόσχας, ήταν πολύ χειρότερη.

Πρέπει λοιπόν σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο. Ναι μεν οι εντυπώσεις δεν είναι πάντα το κυρίαρχο σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά πρέπει από την άλλη να χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο ανάλυσης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Η σημερινή απόδοση του Παναθηναϊκού λοιπόν, θα μπορούσε να είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα για τον Αναστασίου και τους παίκτες. Και λέω θα μπορούσε και όχι είναι στα σίγουρα, για ένα και μόνο λόγο. Γιατί είναι λογικό -ειδικά από την στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ- ο Παναθηναϊκός να έχει το νου του στο καθοριστικό για την ευρωπαϊκή του πορεία παιχνίδι με την Εστορίλ.
Μόνο και μόνο γι' αυτό τον λόγο, θα μπορεί κάποιος να ξεπεράσει την εικόνα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου.

Γιατί με εξαίρεση την απόδοσή του στα τελευταία... πέντε δέκα λεπτά, ο Παναθηναϊκός, ήταν απελπιστικά κακός σήμερα. Αργός, με λίγες εμπνεύσεις και με τους περισσότερους παίκτες του σε κακή μέρα. Εγκλωβίστηκε σχετικά εύκολα στο ταμπούρι των φιλοξενούμενων, δεν είχε τον τρόπο να το διασπάσει, ειδικά μετά το ξεφούσκωμα των Ντήνα και Ατζαγκούν που ήταν και οι μοναδικοί που προσπαθούσαν με ατομικές προσπάθειες και πλαγιοκοπήσεις να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία των Βολιωτών.

Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε ένα διάστημα, το κέντρο πελαγοδρομούσε κυριολεκτικά καθώς οι Ντήνας, Ατζαγκούν είχαν κουραστεί, ενώ οι Ζέκα και Λαγός ήταν εμφανώς σε κακή ή έστω μέτρα μέρα.

Απ' την άλλη βέβαια, η Νίκη Βόλου έδειχνε και μάλλον ήταν ανίκανη να απειλήσει ή να τρομάξει έστω τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό επίσης ήταν ένας παράγοντας που δεν λειτούργησε... αφυπνιστικά για τους παίκτες των πρασίνων, καθώς με το πέρασμα της ώρας έβλεπαν πως δεν απειλούνται ή δεν τους... κοστίζει αυτή η μέτρια απόδοση που είχαν στο παιχνίδι.

Στα καλά για τον Παναθηναϊκό γιατί μπορείς να βρεις και τέτοια στο σημερινό παιχνίδι, είναι κατ΄ αρχήν η νίκη και οι τρεις βαθμοί και κατά δεύτερον η συνεχιζόμενη ρέντα και συνολική συμμετοχή στο παιχνίδι του Ατζαγκούν, που αν μπορέσει να δυναμώσει και αυξήσει την διάρκειά του στο ενενηντάλεπτο, υπό προυποθέσεις μπορεί και να είναι η λύση στο λεγόμενο πρόβλημα "δεκαριού" που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στο χώρο του κέντρου.

Εν πάση περιπτώσει ο Αναστασίου είχε όντως δίκιο όταν είπε μετά την λήξη του συγκεκριμένου αγώνα, ότι το παιχνίδι αυτό πάει πέρασε και δεν τους απασχολεί πια.. Γιατί αυτό που έρχεται με την Εστορίλ εκτός του ότι είναι σαφέστατα μεγαλύτερης δυσκολίας, είναι σίγουρα πιο κρίσιμο από κάθε άποψη για τον Παναθηναϊκό. Και είναι λογικό και η σημερινή χαλαρή έως κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, αλλά και το ότι ήδη κανείς δεν ασχολείται στον Παναθηναϊκό με την νίκη κόντρα στην Νίκη Βόλου, να έχουν την αφετηρία και την εξήγησή τους στην προσήλωση όλου του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους για το Γιουρόπα Λιγκ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags