Facebook Pixel Α. Πανούτσος: Στο σημερινό τελικό φαβορί είναι ο Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2015-05-23 18:08:00

Α. Πανούτσος: Στο σημερινό τελικό φαβορί είναι ο Ολυμπιακός

Α. Πανούτσος: Στο σημερινό τελικό φαβορί είναι ο Ολυμπιακός

Έχει καλύτερες μονάδες, παίζει στην Αθήνα και δεν έχει την πίεση του πρωτάρη που έχει η Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός στην άμυνα και το κέντρο υπερέχει καθαρά και μόνο η επίθεση της Ξάνθης αντέχει τη σύγκριση.

Με τον Καπετάνο να κάνει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του στην Ελλάδα, τον Κλέιτον να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση και από όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, τον Λουσέρο να δίνει ό,τι έχει και τον Σολτάνι να ανέχεται και ακόμα σημαντικότερο να τον ανέχονται. Στην άμυνα το κουαρτέτο Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Γουάλας είναι περίπου των ιδίων δυνατοτήτων, ενώ μπροστά από την άμυνα το ντουέτο των Παπαστεριανού και Ομπόντο είναι το αδύναμο σημείο της ομάδας. Δύσκολα προχωράνε την μπάλα χωρίς να είναι κάτι το φοβερό αμυντικά. Τακτικά νομίζω ότι ο Λουτσέσκου δεν θα δοκιμάσει από την αρχή να πρεσάρει. Νομίζω ότι θα πάει σε έξι φουνταριστούς πίσω από τη σέντρα και όποτε η Ξάνθη έχει την κατοχή, η μπάλα θα περνάει στα πόδια του Κλέιτον και από εκεί στους τρεις μπροστινούς που θα ανοίγουν σαν βεντάλια. Επίσης θα πρέπει να δοθεί οδηγία στον Μπέρτο να παίξει μαζεμένα, αφού στο ματς στην Ξάνθη είχε κάπως ξεφύγει και το ίδιο στον Ομπόντο, ο οποίος όταν χάνει την μπάλα μερικές φορές το παίρνει προσωπικά ρίχνοντας την εκάστοτε ψιλή για να την ξαναπάρει πίσω.

 

 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κινδυνεύει περισσότερο από το σύνδρομο της ανωτερότητας σε συνδυασμό με το ειδικό βάρος του Κυπέλλου. Δηλαδή να πέσει στην παγίδα τού «τώρα για ποια Ξάνθη λέμε» ειδικά μετά τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις της. Ξεχνώντας οι παίκτες ότι στην ίδια περίοδο και οι ίδιοι στο ίδιο χάλι εμφανίζονταν. Επίσης το αντικείμενο για τον Ολυμπιακό είναι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Από ειδικό βάρος του τίτλου και επειδή στέλνει στο Τσάμπιονς Λιγκ με την προβολή και τα χρήματα που αυτό σημαίνει. Εύκολα λοιπόν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να πάρουν το ματς ελαφρά, με μία όμως παράμετρο. Στο παρελθόν είχε πέσει ένα πρόστιμο των 500 χιλιάδων που αν δεν έχει εισπραχτεί ή διαγραφεί τέτοια πρόστιμα χαρίζονται σε επιτυχίες. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι η γνωστή, με τον Σαλίνο αντί του Ελ Αμπντελαουί, μια αλλαγή που αμυντικά δεν θα βλάψει και το ερώτημα ποιος θα ξεκινήσει στα αριστερά στην επίθεση, που απόντος του Αφελάι οι λύσεις είναι της ανάγκης. Οι τρεις χιλιάδες που αναμένονται δεν είναι τίποτα το φοβερό, αλλά η απόστασή της από την Αθήνα και ο αριθμός των οπαδών της Ξάνθης δεν επιτρέπει κάτι καλύτερο. Το μόνο που εύχομαι είναι να κερδίσει ο καλύτερος, με show που ο Κοντονής σε άρμα (σε ρόλο Ρωμαίου αυτοκράτορα) θα έσερνε τον Ινδιάνο αρχηγό Γιώργο Γκιρτζίκη στα υπόγεια του ΟΑΚΑ για να στραγγαλιστεί.

 

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα υπάρξει θρίαμβος, αφού δεν θα υπάρξει και Κοντονής στο ΟΑΚΑ. Μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον που το υφυπουργείο δεν είχε ειδοποιήσει την ΕΠΟ ότι ο υφυπουργός θα παρακολουθούσε τον τελικό. Οπότε δεν θα έχει την ευκαιρία να μπει ανεμίζοντας την επιστολή δικαίωσης που του έστειλαν η ΦIΦA και η ΟΥΕΦΑ. Μια επιστολή αναγνώρισης, αφού ανάγκασε τον Κοντονή να σπάσει την 22ωρη σιωπή του και να πει: «Οπως είχα δηλώσει και χθες, μετά και την κοινή επιστολή ΟΥEΦA-ΦIΦA που παραλάβαμε σήμερα, επιβεβαιώνεται, με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υφίσταται η παραμικρή αμφισβήτηση ή επιφύλαξη για κανένα απολύτως σημείο του πρόσφατου αθλητικού νόμου, ο οποίος βεβαίως θα εφαρμοσθεί άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση». Βέβαια η επιστολή λέει «... προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη ΦIΦA και την ΟΥEΦA. Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΦIΦA και η ΟΥEΦA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των καταστατικών της ΦIΦA και της ΟΥEΦA». Αλλά καλή διάθεση να υπάρχει και ακόμα και αν λένε ότι θα σε έχουν σε επιτήρηση για να μη συνεχίσεις τις προσπάθειες υπονόμευσης για σένα μπορεί να είναι και επιτυχία.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags