Facebook Pixel Κορυφαία ομάδα στον κόσμο σε τρόπαια η Μπαρτσελόνα!
| 2015-08-15 23:15:00

Κορυφαία ομάδα στον κόσμο σε τρόπαια η Μπαρτσελόνα!

Κορυφαία ομάδα στον κόσμο σε τρόπαια η Μπαρτσελόνα!

Το ένα μετά το άλλο «σπάει» τα ρεκόρ η Μπαρτσελόνα!

Ο τίτλος του Σούπερ Καπ Ευρώπης που κατέκτησε στην Τιφλίδα ήταν ο 19ος διεθνής για τους Καταλανούς, γεγονός που τους κατατάσσει στην κορυφή του Κόσμου από πλευράς τροπαίων.

Με την κούπα αυτή η «Μπάρτσα» άφησε πίσω της τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς, που έχουν από 18 τρόπαια η καθεμία. Από το 1955, όταν ξεκίνησαν τα διεθνή τουρνουά, οι «Μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, 5 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Εκθέσεων και 2 Μουντιάλ συλλόγων.

Συνολικά 19 που τους κάνουν ως την πιο επιτυχημένη ομάδα στον πλανήτη, τη μοναδική που κατάφερε μέχρι τώρα να κερδίσει 6 τίτλους μέσα σε μία χρονιά, το 2009: Κύπελλο Ισπανίας, Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Μουντιάλ Συλλόγων.

Ρεκόρ που η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επιδιώκει να επαναλάβει έως το τέλος του 2015, μιας και της απομένουν μονάχα το Ισπανικό Σούπερ Καπ (θα παίξει δύο αγώνες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο), αλλά και το Μουντιάλ συλλόγων στα μέσα του Δεκεμβρίου, με κυριότερο αντίπαλο την Ρίβερ Πλέιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags