Facebook Pixel Ο Ε. Μίχος αποθεώνει τον Ολυμπιακό!
| 2015-09-30 14:20:00

Ο Ε. Μίχος αποθεώνει τον Ολυμπιακό!

Ο Ε. Μίχος αποθεώνει τον Ολυμπιακό!

Ο Σίλβα έγινε... Κοέλιο και «προσγείωσε» έναν Ολυμπιακό από (τον)... κόκκινο πλανήτη!

Ο Πάουλο Κοέλιο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ Γκίνες. Είναι ο πιο πολυδιαβασμένος μετά τη... Βίβλο. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα αυτού που λέμε «η πένα του συγγραφέα μπορεί να κάνει επανάσταση».

Ο Μάρκο Σίλβα έσπασε χθες βράδυ μια αγγλική κατάρα χρόνων, που δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να πάρει αποτέλεσμα στο νησί. Ο Πορτογάλος, παρότι δεν έχει κλείσει τρίμηνο στον Πειραιά, μπήκε ήδη στο πάνθεον της «ερυθρόλευκης» ιστορίας φέρνοντας το «διπλό του αιώνα», αφού όσοι διαθέτουν μίνιμουμ ποδοσφαιρική κρίση αντιλαμβάνονται πως μιλάμε για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη ever του Θρύλου.

Τι σχέση έχει ο Κοέλιο με τον Σίλβα, εκτός από το ότι -όπως ξέρω- είναι από τους αγαπημένους συγγραφείς του; Η κορυφαία και πιο διάσημη ατάκα του Βραζιλιάνου βρήκε απόλυτη (110%) εφαρμογή χθες βράδυ στην τακτική, στη στρατηγική, στο πλάνο, στο σχήμα και στο κοουτσάρισμα του Πορτογάλου. Γιατί στο «Εμιρεϊτς» ο Μάρκο Σίλβα- σε αντίθεση με την πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν- δεν κατέβασε τον Ολυμπιακό για να κλέψει τον βαθμό αλλά για να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει το αποτέλεσμα κυνηγώντας να βάλει γκολ! Εχοντας διαβάσει κι αναλύσει υποδειγματικά την Αρσεναλ, στα δυνατά αλλά και στα αδύναμα σημεία της. Ετσι, λοιπόν, δεν περιορίστηκε γύρω από την περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά πατούσε και την αντίπαλη περιοχή, έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα καλή άμυνα, αλλά ήξερε και πώς να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις (είτε με οργανωμένες αντεπιθέσεις είτε με καλά στημένα).

Κυρίως δε ο Μάρκο Σίλβα το ήθελε πολύ, το πίστεψε πολύ και ενέπνευσε απόλυτα τους παίκτες του πως μπορούν να πάρουν για πρώτη φορά αποτέλεσμα επί βρετανικού εδάφους και δη στο... κάστρο των «κανονιέρηδων». Το απέδειξαν όταν ισοφαρίστηκαν δις (σε 1-1 και 2-2) αλλά αντί να τους πάρει από κάτω απάντησαν άμεσα με γκολ!!! Ουσιαστικά ο Πορτογάλος τεχνικός αναλαμβάνοντας και ρίσκα (Μαζουάκου έξω - Σεμπά μέσα, Σαλίνο αριστερός μπακ, δυο χαφ στον άξονα με τον Κασάμι να αναλαμβάνει τα τρεξίματα του υπερπολύτιμου - απόντος Μιλιβόγεβιτς) έδειξε στους «ερυθρόλευκους» τον... δρόμο για να ακολουθήσουν-πετύχουν το όνειρό τους

Από τη στιγμή ,λοιπόν, που προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού ήθελαν τόσο πολύ το αποτέλεσμα στο Λονδίνο, το... σύμπαν συνωμότησε από την πλευρά του για να τα καταφέρουν (εδώ... μπαίνει ο Κοέλιο). Και μάλιστα όχι με ισοπαλία αλλά με μια περήφανη, πανάξια, εκκωφαντική, ιστορική νίκη. Λες και στο «Εμιρεϊτς»... προσγειώθηκε χθες όχι ο Ολυμπιακός Πειραιώς, αλλά ένας Ολυμπιακός από τον... Κόκκινο Πλανήτη (Αρη).

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο... 13ο του παιχνίδι στην Αγγλία, ο Φορτούνης έβαλε γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ μετά από 14 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ (το είχε ξανακάνει στο μακρινό 2001 ο Κλαούντιο Λόπες της Λάτσιο), οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν 3 με 4 τελικές, ο Φινμπόγκασον (χρυσή αλλαγή του Σίλβα στην επανάληψη στη θέση του Ιντέγε) στο πρώτο του άγγιγμα στην μπάλα εντός περιοχής την έστειλε στα δίχτυα και ο Κασάμι έτρεξε συνολικά 12,15 χιλιόμετρα, περισσότερα από καθε άλλον! Μέχρι και ο Ολλανδός διαιτητής που ορίστηκε έχει... ιστορικό μόνο νικών για τις ελληνικές ομάδες (ακόμη και με την Εθνική μας) στην Ευρώπη!

Οπως είχε πει και ο Βόλφγκανγκ Γκαίτε: «Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη...». Σαν να είχε στον μυαλό του τον Μάρκο Σίλβα στον χθεσινοβραδινό αγώνα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος πήρε την ταυτότητα του σπουδαίου Αρσέν Βενγκέρ, τακτικά ήταν επιπέδου Βαλβέρδε, ενώ είχε και το... άστρο του Μίτσελ. Κυρίως όμως είχε εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίκτες του, κοιτάζοντας στα μάτια και παίζοντας στα ίσα την Αρσεναλ. Ακομπλεξάριστος και με άγνοια κινδύνου...

ΥΓ1. Ο Καμπιάσο έδειξε την παγκόσμια κλάση του και έκανε από χθες απόσβεση της μεταγραφής του...

ΥΓ2. Ο Ρομπέρτο στο β' ημίχρονο, με 5 σούπερ επεμβάσεις, ήταν ο γνωστός... άγιος, «κλειδώνοντας» τη νίκη και ξεπερνώντας το λάθος του στο πρώτο γκολ.

ΥΓ3. Ο Μποτία είναι ένας αδικημένος στόπερ, ενώ χθες, στο συγκεκριμένο γήπεδο, δεν περίμενα τόσο καλό και τον Σιόβα...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags