Facebook Pixel Οι Τρομοκράτες πριν το Παρίσι, ήταν στην Ελλάδα!!
Life
| 2015-11-14 18:43:00

Οι Τρομοκράτες πριν το Παρίσι, ήταν στην Ελλάδα!!

Οι Τρομοκράτες πριν το Παρίσι, ήταν στην Ελλάδα!!

Η Γαλλία ρώτησε την Ελλάδα για 2 υπόπτους. Διαβάστε τι απάντηση πήραν...

Με την ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζονται οι γαλλικές αρχές και στο πλαίσιο αυτό το Παρίσι έστειλε δύο ονόματα προκειμένου να ελεγχθεί αν τα άτομα αυτά έχουν περάσει από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η απάντηση των ελληνικών αρχών στο ερώτημα των Γάλλων ήταν θετική, ότι δηλαδή ναι όντως αυτά τα δύο άτομα έχουν περάσει από την Ελλάδα (έχουν εισέλθει από τα ελληνικά σύνορα).

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κανένα άλλο στοιχείο για τα πρόσωπα αυτά, ούτε και η σχέση που είχαν με τους δράστες των πολλαπλών επιθέσεων χθες το βράδυ στο Παρίσι.
 

Συσκέψεις από το πρωί στην Αθήνα



Εντωμεταξύ, από το πρωί στην Αθήνα γίνονται συνεχώς συσκέψεις για την εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτής διαμορφώνεται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας.
 

Μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα



Παράλληλα, συσκέψεις γίνονται από το πρωί και στην ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή του Αρχηγού και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές.

Την ίδια ώρα η ΕΥΠ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους αστυνομικούς συνδέσμους των προαναφερθέντων χωρών (Γαλλίας, Ιταλία, Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και με τις αρχές αντικατασκοπείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Επίσης η Αντιτρομοκρατική ερευνά με προσοχή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και επαφές μέσω διαδικτύου που έχουν άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από τη Συρία.
 

Η ΕΥΠ Κύπρου παρακολουθεί δύο ευρωπαίους υπόπτους



Δύο υπόπτους, ευρωπαίους υπηκόους που θεωρούνται ακραίοι ισλαμιστές έχει βάλει στο στόχαστρό της η ΕΥΠ Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο αρχηγείο της κυπριακής αστυνομίας, τέθηκε το θέμα για τους δύο υπόπτους που βρίσκονται στην Κύπρο. Οπως επισημάνθηκε, επισκέπτονται σε καθημερινή βάση μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ενώ μετέβησαν και στα κατεχόμενα όπου είχαν συναντήσει με διάφορα άτομα.

Παράλληλα η κυπριακή αστυνομία παρακολουθεί και άλλους ύποπτους, κυρίως Σύρους που διαμένουν μόνιμα στη Κύπρο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται και τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εντοπιστούν άτομα που ενδεχομένως επιχειρούν να στρατολογήσουν νεαρούς μουσουλμάνους για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags