Facebook Pixel ΑΕΚ, έτσι δεν πας play offs
| 2016-03-20 18:58:00

ΑΕΚ, έτσι δεν πας play offs

ΑΕΚ, έτσι δεν πας play offs

Με βετεράνο Τζιμπούρ, αλύγιστο Πέκχαρτ και τον κοντορεβυθούλη Μπουονανότε δεν βγαίνεις πρώτος.

Όταν 9 στις 13 εκτός έδρας αναμετρήσεις η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει τη νίκη, αυτό κάτι σημαίνει. Στο Αγρίνιο, η Ένωση έδειξε το γνωστό της πρόσωπο που εμφανίζει μακριά από το ΟΑΚΑ. Ναι μεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφορούσε την μπάλα, έπασχε όμως δημιουργικά (παρά την παρουσία του ηγέτη Μάνταλου) και εκτελεστικά. Το συγκεκριμένο πρόβλημα φάνηκε στην τελευταία σημαντική ευκαιρία που της δόθηκε, όταν μετά από φοβερή συνεργασία, ο Τζιμπούρ μοίρασε την μπάλα στον Μπουανανότε και εκείνος αντί να καθαρίσει το παιχνίδι με ένα ευθύβολο πλασέ, προτίμησε να την στείλει ψηλά εκτός γηπέδου.

Όσον αφορά την ήττα οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν ξανά τα αβίαστα λάθη στην άμυνα. Παρόμοιες γκάφες είχαμε δει και στην Τρίπολη (και όχι μόνο), αλλά εκεί οι Πογιετιανοί έφυγαν με το “Χ”. Μύριζε, ότι θα έμπαινε το γκολ του Παναιτωλικού.. Σε δύο φάσεις στα τελευταία λεπτά οι αμυντικοί γύριζαν συνεχώς παρακινδυνευμένα την μπάλα στον Μπαρόχα, ο οποίος είτε έδιωχνε υπό πίεση, είτε έκανε ντρίμπλες για να δώσει σε ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του. Οπότε το γκολ του Πάουλο στο 94 θα μπορούσε να του αποδοθεί ο χαρακτηρισμός “νομοτελειακό”.

Για να μην γελιόμαστε. Η ΑΕΚ με τα ψέμματα θα τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα, λόγω κακής πορείας του ΠΑΟΚ και του Παναηναϊκού. Γιατί έχει μεν ένα καλό και δουλεμένο σύνολο, αλλά υστερεί σε μονάδες που θα κάνουν τη διαφορά. Ιδιαίτερη στην επίθεση. Πως θα βάλεις γκολ με τον βετεράνο τον Τζιμπούρ, τον αλύγιστο (με την κακή έννοια) Πέκχαρτ και τον κοντορεβυθούλη Μπουονανότε; Με αυτούς πώς θα βάλει γκολ στα πλέι οφς, στα οποία θα δούμε μία πολύ διαφορετική εικόνα των ομάδων; Με την εικόνα που έδειξε κόντρα στον Παναιτωλικό δεν πρόκειται να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και επειδή μίλησαμε για πλέι οφς, ας ρίξουμε μία ματιά, τί έκαναν στο Αγρίνιο οι αντίπαλοι της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έφυγε στο ξεκίνημα της περιόδου νικητής (με 1-2) με τον Αναστασίου τότε στον πάγκο. Ο Πανιώνιος επικράτησε 5-1 και πριν λίγο καιρό ο προβληματικός ΠΑΟΚ πήρε την πιο εύκολη νίκη του στο πρωτάθλημα (με 0-3).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags