Facebook Pixel Ανοιχτό βιβλίο ο φετινός ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ
| 2016-04-19 23:13:00

Ανοιχτό βιβλίο ο φετινός ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ

Ανοιχτό βιβλίο ο φετινός ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ

Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και δεν μπορεί κανένας να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και κυρίως από την αποτελεσματικότητά της. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Τα αποτελέσματα βέβαια είναι πολύ εύκολο να κατανοήσεις γιατί δεν ήρθαν. Μία ομάδα που ελέγχθηκε από έναν άπειρο προπονητή που αποδείχτηκε πως δεν ήξερε να τη διαχειριστεί, ένα σύνολο παικτών που δεν γνώριζε το πώς θα ανταγωνιστεί μεταξύ του.

Στα παραπάνω προσθέτεις και την έλλειψη δημιουργικών χαρακτηριστικών συν τους τραυματισμούς και η εικόνα είναι μπροστά σου. Ο ΠΑΟΚ στο 80% των επίσημων αγώνων αναγκάστηκε να κάνει αλχημείες, δείγμα προφανώς κακών επιλογών σε πρόσωπα και προγραμματισμό.

Το ερώτημα αν μπορεί να περισώσει το οτιδήποτε στα πλέι οφς θα απαντηθεί μετά από 1,5 μήνα. Είναι σαφές πως στόχος είναι η πρώτη ή η δεύτερη θέση εφόσον αυτή εξασφαλίζει την απευθείας παρουσία στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ.

Όμως το σημαντικότερο, είναι να αναγνωστεί το γιατί εδώ και δύο χρόνια η ομάδα δεν έχει καμία απολύτως επαφή με τους στόχους της. Νομίζω πως πλέον υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ξάνθη για να βασιστεί μόνο σε νεαρούς παίκτες. Η πίεση που υπάρχει είναι καταστροφική για αυτά τα παιδιά και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Τα ατομικά λάθη είναι πολλά, από ένα να κάνει ο καθένας είσαι εκτός στόχων.

Ένα ερώτημα που πρέπει επίσης να απαντηθεί είναι γιατί ο οργανισμός του ΠΑΟΚ δεν αποτελείται από στελέχη που θα οδηγήσουν άπαντες να λειτουργούν σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα. Τι έγινε και δεν έπιασαν στον ΠΑΟΚ παίκτες όπως ο Στοχ, ο Νομπόα, ο Νάτχο, ο Μπερμπάτοφ και πολλοί άλλοι;

Επίσης θα πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα των θλάσεων. Είναι τα γήπεδα να αλλάξουν, είναι η αποκατάσταση των παικτών να ελεγχθούν, είναι η προσωπική τους ζωή να πληρώσουν πρόστιμα, είναι η διαχείριση του προπονητή, να προσληφθεί ένας έμπειρος και σοβαρός που δεν μας βλέπει ως το εφάπαξ του.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλή δουλειά μπροστά του και πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω αν ο Μίχελ έχει το βιογραφικό να συντονίσει κάτι τόσο σύνθετο. Και κακά τα ψέματα, αν αποτύχει στην επιλογή προπονητή τα υπόλοιπα δύσκολα στρώνουν.

Η αγωνιστική απόσταση από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό δεν είναι τεράστια αλλά είμαστε μακριά σε όλα τα υπόλοιπα. Το παρασκήνιο θα δεχτεί πλήγμα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυνατά στην επόμενη σεζόν.

Όμως μέχρι σήμερα, τα μέτωπα παραμένουν πολλά και δεν ξέρω αν μας φτάνει ο χρόνος για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags