Facebook Pixel ΠΑΟΚτσήδες πούλησαν τον Ιβάν για τον Μαρινάκη!
| 2016-08-12 23:15:00

ΠΑΟΚτσήδες πούλησαν τον Ιβάν για τον Μαρινάκη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΠΑΟΚτσήδες πούλησαν τον Ιβάν για τον Μαρινάκη!

Θεσσαλονικείς και κυρίως φίλαθλοι του Δικεφάλου στο πλευρό του ...Ολυμπιακού! Μία ιστορία που ακούγεται σαν ένα ...ποντιακό ανέκδοτο, αλλά πλήγωσε πολύ τον Σαββίδη!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ξανά σε οριακό σημείο. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αρνούνται να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, με αφορμή τη συγκρότηση του πίνακα διαιτητών της Super League και με ανακοινώσεις τους τα έχωσαν στη διοίκηση Γκιρτζίκη. Στην ουσία, βέβαια, αντί για τον γάιδαρο βαράνε το σαμάρι, αφού κατά τους ανθρώπους που ηγούνται της άτυπης συμμαχίας, η ΕΠΟ στηρίζεται από τον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι η κόντρα των ηγετών των μεγάλων ελληνικών ομάδων έχει ξεφύγει των ποδοσφαιρικών ορίων. Πρόσφατο παράδειγμα, η είδηση της δήμευσης της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος σε τοποθέτησή απέδωσε την εξέλιξη σε "κέντρα που αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες του σε ΣΚΑΪ και Παναθηναϊκό".

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Σκύλος, παρόμοια κέντρα φαίνεται πως αντιμάχονται και το αφεντικό του ΠΑΟΚ. Είναι πασίγνωστο ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Περισσότερο δεμένος, όμως, είναι με μία δραστηριότητα, η οποία δεν είναι τόσο επικερδής για τον ίδιο, όσο για τον ποντιακό ελληνισμό. Ο ηγέτης του Δικεφάλου του Βορρά έχει στηρίξει υλικά και ηθικά τους συμπατριώτες του και έχει δώσει μεγάλους αγώνες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παρά την καταγωγή και ενασχόλησή του με τα ποντιακά θέματα, ο Σαββίδης έχει πολέμιους στον ποντιακό χώρο. Αυτό, όπως φαίνεται, έφτασε στα αυτιά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες του SportDog, βρήκε τρόπο να εισχωρήσει στο ποντιακό κίνημα και να τη... βγει στον αντίπαλό του.

Το αφεντικό των Πειραιωτών ανακάλυψε δίαυλο επικοινωνίας με μερίδα των Ποντίων που είναι σε ανοιχτή κόντρα με τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν είναι τυχαίο ότι στήθηκε στο λιμάνι Μνημείο Γενοκτονίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της διεθνούς συνομοσπονδίας Ποντίων, Γιώργος Παρχαρίδης, ευχαρίστησε πριν τα αποκαλυπτήρια τους Μαρινάκη και Μώραλη και ευχήθηκε να τους μιμηθούν και άλλοι, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το μνημείο είχε... ερυθρόλευκη χρηματοδότηση.

Πού κολλάει, όμως, ο Μαρινάκης με τους Πόντιους; Ο άνθρωπος είναι Κρητικός. Κι όμως, το ενδιαφέρον του μπορεί να ερμηνευτεί από το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο σε σχόλιό του ο Κώστας Καραπαπάς είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα του ιδιοκτήτη της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έχει καταγωγή από το Υψήλ του Πόντου, απ΄ όπου καταγόταν η οικογένεια των Υψηλάντηδων. Ήταν μία απάντηση του Ολυμπιακού, την περίοδο που είχε γίνει χαμός με το ματς Κυπέλλου στην Τούμπα, στις κατηγορίες που έλεγαν ότι προσέβαλε τον ποντιακό ελληνισμό, χαρακτηρίζοντας τον Σαββίδη "φιλοξενούμενο στη χώρα μας".

Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο στην εμπλοκή του Μαρινάκη στα ποντιακά θέματα. Αυτό, όμως, που παραξενεύει είναι ότι άνθρωποι που είναι πολέμιοι του Σαββίδη ζήτησαν στήριξη από τον μεγάλο αντίπαλό του. Το αστείο και το παράδοξο της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι; Ότι ο φορέας αυτός έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι εναντιώμενοι στον Σαββίδη Πόντιοι είναι Θεσσαλονικείς και στην πλειοψηφία τους ΠΑΟΚτσήδες(!!!). Και όχι απλά δηλώνουν ΠΑΟΚ, είναι φανατικοί υποστηρικτές του Δικεφάλου του Βορρά.

Μάλιστα, σε πρόσφατο συνέδριο που έγινε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης τα έχωσαν χοντρά στο πρόσωπο του Ιβάν, μιλώντες για ξανθό γένος, οικονομικά συμφέροντα και χειραγώγηση των Ποντίων.

Όπως καταλαβαίνετε, όταν το έμαθε ο Σαββίδης έμεινε αμήχανος. Έφαγε μεγάλη πίκρα, αφού είδε ανθρώπους της καταγωγής του να πηγαίνουν με τον χειρότερο αντίπαλό του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags