Facebook Pixel Το θέμα του Ηρακλή «ξεβρακώνει» την Πολιτεία!
| 2016-10-17 17:22:00

Το θέμα του Ηρακλή «ξεβρακώνει» την Πολιτεία!

Το θέμα του Ηρακλή «ξεβρακώνει» την Πολιτεία!

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος θίγει το θέμα του Ηρακλή που αναδεικνύει για άλλη μια φορά την γύμνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο κόουτς του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος δεν έμεινε μόνο στην τεχνική ανάλυση της αναμέτρησης αλλά έριξε «βόμβα» παραίτησης προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να φέρει προ των ευθυνών της την διοίκηση του «Γηραιού», ασχέτως αν η διοίκηση του Ηρακλή ανακοίνωσε πως στηρίζει τον προπονητή της.

Είναι γνωστή από το καλοκαίρι η κατάσταση που επικρατεί στον «Ήρα», παίκτες απλήρωτοι, γραφεία χωρίς ίντερνετ και άγνωστο το τι συμβαίνει με τη μισθοδοσία των διοικητικών υπαλλήλων της ομάδας, οι οποίοι τρέχουν μόνοι τους την ιστορική ΠΑΕ. Με όλα αυτά να έχουν έρθει στο προσκήνιο, οι πάντοτε δραστήριοι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή έχουν αντιδράσει έντονα και έχουν ζητήσει από τη διοίκηση Παπαθανασάκη να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες σαν τον άνθρωπο που έχει κρατήσει τον «Ήρα» στη ζωή. Οι παίκτες στάζουν μέλι ακούγοντας το όνομα του και δεν είναι ακραίο να πούμε ότι αυτός «ευθύνεται» που η ομάδα αγωνίζεται ακόμα στην Super League.

Όλη αυτή η κατάσταση εγείρει για μία ακόμα φορά ερωτηματικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την στάση της Πολιτείας απέναντι σε αθλητές, εργαζόμενους στις ΠΑΕ αλλά και φιλάθλους των ομάδων. Από το καλοκαίρι ήταν εμφανής ο «Γολγοθάς» που θα είχε να ανέβει ο Ηρακλής την φετινή σεζόν, όμως κανείς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για το αν αξίζει σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Ηρακλής να «τραβάει» για μία ακόμα φορά τα πάνδεινα εξαιτίας της ανευθυνότητας (;) ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Η ερώτηση, λοιπόν, είναι απλή. Πως θωρακίζει τα σωματεία η Πολιτεία και η νομοθεσία απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα; Είναι αρκετή η διαδικασία Επιτήρησης της ΕΠΟ για να «φράξει» τον δρόμο σε επίδοξους μεγαλομανείς παράγοντες που θέλουν να «παίξουν» με μία εταιρία που αποτελεί λαϊκό έρεισμα;

Ασφαλώς και όχι! Απ’ ότι έχει δείξει η ιστορία κανείς δεν φοβάται τους νόμους και τις διατάξεις. Κανέναν παράγοντα δεν ενδιαφέρει αν θα μπει στη διαδικασία Επιτήρησης και δεν θα έχει δικαίωμα η ομάδα του να κάνει μεταγραφές. Έτσι, είναι πολύ εύκολο για εκείνους να «απλώνουν» το χέρι πιο μακριά από κει που μπορούν και εν τέλει να παρατάνε τις ομάδες στην μοίρα τους, χρεωμένες και στραπατσαρισμένες.

Τους τελευταίους μήνες, διαβάζουμε καθημερινά για την μάχη που δίνει η Πολιτεία με την ΕΠΟ. Διαβάζουμε για τον αγώνα της Πολιτείας να «καθαρίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ερώτηση, όμως, είναι απλή και παραμένει αναπάντητη: Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα η Πολιτεία; Πως προστατεύει τις ομάδες και τους φιλάθλους; Ως πότε θα επιτρέπει σε «παραγοντίσκους» να κάνουν το κομμάτι τους εις βάρος άλλων;

Καλά, εντάξει. Απλά ένα ξέσπασμα ήταν. Δεν περιμένουμε απάντηση…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags