31/10/16 - 19:07

Αρνείσαι την Εθνική Ελλάδος; Την… πάτησες!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έρχεται και προβλέπει βαριές «καμπάνες» για όσους αρνούνται την εθνική ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα! Διαβάστε για το ύψος των ποινών…

Αρνείσαι την Εθνική Ελλάδος; Την… πάτησες!
30.174views 0shares

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή συζήτηση στη χώρα μας για τους αθλητές που δηλώνουν κώλυμα και αρνούνται την κλήση τους στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας.

Πλέον, φαίνεται πως στη συζήτηση αυτή θα μπει ένα τέλος αφού το νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει για πρώτη φορά αυστηρές ποινές για όσους δέχονται κλήση από τις εθνικές ομάδες οποιουδήποτε αθλήματος.

Συγκεκριμένα, στις διατάξεις γίνεται ξεκάθαρα λόγος για ποινή αποκλεισμού 1-10 μηνών από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και 6-12 μηνών από το εγχώριο πρωτάθλημα και το κύπελλο, στα οποία συμμετέχει ο σύλλογος του εκάστοτε αθλητή!

Αναλυτικά, όσα αναφέρονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο:

«Αθλητής που αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικεία εθνική ομάδα για λόγους άλλους εκτός από ιατρικούς τιμωρείται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στον σχετικό ειδικό Κανονισμό της με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της εθνικής ομάδας για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως δέκα (10) έτη και από τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της οικείας Ομοσπονδίας για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δώδεκα (12) μήνες, η οποία δεν αναστέλλεται για κανένα λόγο. Αθλητής που τιμωρείται για παράβαση της διάταξης της παρούσας παραγράφου παύει να δικαιούται τις κάθε είδους παροχές της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και τις κάθε είδους παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος».

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ