Facebook Pixel Σφαιρόπουλος: "Δεν μπορείς να δέχεσαι 99 πόντους"!
Μπάσκετ
| 2017-01-26 23:55:00

Σφαιρόπουλος: "Δεν μπορείς να δέχεσαι 99 πόντους"!

Σφαιρόπουλος: "Δεν μπορείς να δέχεσαι 99 πόντους"!

Διαβάστε τις δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Μπάμπεργκ

Την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει την άμυνα και όχι την επίθεσή του σε σχέση με το ματς Μιλάνο κόντρα στη Μπάμπεργκ εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής την Ερυθρολεύκων δήλωσε πως η ομάδα τα πήγε καλά στο Μιλάνο πετυχαίνοντας 83 πόντους, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να ελπίζει στη νίκη από τη στιγμή που δέχθηκε 99.

Όπως τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη κόντρα στη Μπάμπεργκ για να αντιδράσει μετά από ένα κακό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

"Μπορώ να πω πως το αντιμετωπίζουμε πιο πολύ ως ένα παιχνίδι μετά από ένα κακό, παρά τις τρεις σερί ήττες απ’ τη Μπάμπεργκ. Καμιά φορά πέφτεις στην παγίδα απ’ το πολύ θέλω κι έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα", εξήγησε ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε. "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι έπειτα από ένα κακό αποτέλεσμα. Ασφαλώς και θέλουμε ν’ αντιδράσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Μπορεί χάθηκε ένα παιχνίδι αλλά η μάχη συνεχίζεται. Βλέπουμε ότι η φετινή Euroleague είναι πολύ απαιτητική και σε πνευματική ετοιμότητα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να κάνουμε ένα restart, με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην άμυνα, κάτι που δεν είχαμε χθες (25/1), και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας από την άμυνά μας".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού διαφώνησε ως προς το ότι δεν ταιριάζει στην ομάδα του η Μπάμπεργκ, "δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό" και συνέχισε: "Πρέπει να είμαστε επιθετικοί πολύ στην άμυνα, είναι καλά οργανωμένοι, έχουν 6-7 παίκτες που παίζουν καλά μεταξύ τους, πρέπει να τους χαλάσουμε παιχνίδι με καλή άμυνα. Δε μπορείς να δέχεσαι 99 πόντους και να θες να κερδίσεις. Βάλαμε 83, άρα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί, πόσω μάλλον μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Κάποιες φορές όταν είμαστε κακοί επιθετικά, πέφτει, όχι χαλαρώνει, όχι εσκεμμένα, η αυτοπεποίθηση στην άμυνα. Πρέπει να το βελτιώσουμε γιατί η άμυνα μας δίνει τα παιχνίδια".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κώστας Παπανικολάου, που είπε τα εξής:

"Η Μπάμπεργκ είναι καλή ομάδα, έχει χάσει πολλά ματς στον πόντο όπως χθες με την Ρεάλ. Πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να βγάλουμε ενέργεια και να βρούμε εύκολα καλάθια. Οι ίδιοι είμαστε, δε χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι επειδή χάθηκε ένα ματς. Απλά πρέπει να τα κάνουμε με συνέπεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags