Facebook Pixel Τζεντίλε: "Δεν ξέχασα το μπάσκετ, αυτό φταίει που δεν βάζω τα σουτ"!
| 2017-02-25 18:20:00

Τζεντίλε: "Δεν ξέχασα το μπάσκετ, αυτό φταίει που δεν βάζω τα σουτ"!

Τζεντίλε: "Δεν ξέχασα το μπάσκετ, αυτό φταίει που δεν βάζω τα σουτ"!

Ο Ιταλός μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με την αιτία που τον εμποδίζει να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό στον Παναθηναϊκό

Μετά τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνικς Καζάν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε μίλησε Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο Sport και παραδέχθηκε ότι ακόμα ψάχνει τον εαυτό του και το γεγονός ότι έχει χάσει τον ρυθμό του στο σουτ είναι θέμα ψυχολογίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ και δεν πρόκειται να τα παρατήσει προσπαθώντας συνεχώς να βελτιωθεί.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

-Μέχρι την... Ανάσταση της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός μετρούσε το απογοητευτικό στατιστικό των 6/21 τριπόντων (σ.σ. μέχρι το 30΄). Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο αστόχησε σε μόλις δύο σε οκτώ προσπάθειες (6/8) και πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή. Τελικά ο Παναθηναϊκός ζει και πεθαίνει από τα 6.75;

«Πράγματι! Όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής τα τρίποντα μας, κάνουν τη διαφορά και μας χαρίζουν τις νίκες. Απόψε δεν παίξαμε καλά, κυρίως αμυντικά. Ωστόσο, κάναμε την αντεπίθεση μας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τζέιμς έβαλε ένα τεράστιο buzzer beater και πήραμε μία πολύτιμη νίκη, ενόψει της συνέχειας, παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα». 

-Στις προηγούμενες εντός έδρας υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στην Euroleague το τέλος των αναμετρήσεων έβρισκε τον Τζεντίλε να επιστρέφει στο παρκέ και να προπονείται μόνος του. Εχθές, πάντως, το... πρόγραμμα άλλαξε και ο Ιταλός πήγε σπίτι του... νωρίς, εξαργυρώνοντας την καλή αγωνιστική παρουσία του, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο (8π.), όταν και κράτησε όρθιο τον... αποπροσανατολισμένο αμυντικά και επιθετικά Παναθηναϊκό

«Προσπαθώ ακόμα να βρω τον εαυτό μου. Ημουν εκτός δράσης για ένα μήνα πριν έρθω στον Παναθηναϊκό. Προσπαθώ να βρω τη φόρμα μου σε μία νέα ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και με βοηθούν να προσαρμοστώ όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ προσπαθώ να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αρκετές φορές αφήνω το στίγμα μου θετικά και άλλες αρνητικά. Δεν τα παρατάω όμως... Δεν ξέχασα το μπάσκετ. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώσω το σουτ μου. Το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στην αναμέτρηση με την Ούνιξ όλες μου οι προσπάθειες ήταν κοντά στο καλάθι».

- Τι συνέβη, όμως, στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης με την Ούνιξ Καζάν και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγά χωρίς αποτέλεσμα;

«Δεν παίξαμε άμυνα για 30 λεπτά, η Ούνιξ βρήκε αυτοπεποίθηση, καθώς διαθέτει έμπειρους και καλούς παίκτες που βρήκαν τα δύσκολα σουτ. Το θέμα είναι ότι στα τελευταία δέκα λεπτά βρήκαμε και εμείς τα μεγάλα σουτ. Ο Κέι Σι Ρίβερς, ο Κρις Σίνγκλετον και ο Μάικ Τζέιμς έβαλαν τρελά τρίποντα, αλλά αν δεν ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης και επιμονή του δεν θα είχαμε κάνει τίποτα! Αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής της ανατροπής». 

-Υπομονή και επιμονή... Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε εχθές σε μία άσχημη αγωνιστικά βραδιά γι` αυτόν. Τελικά αρχίζετε να «χτίζετε» χαρακτήρα;

«Τα τρίποντα δεν θα μπαίνουν πάντα. Το σημαντικό όμως είναι ότι μας αποζημιώνουν την υπομονή μας. Αυτό έγινε και εχθές. Όπως είπα και πριν όμως πρέπει να βελτιώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας».

-Μάικ Τζέιμς... Τεράστιο τρίποντο στην εκπνοή σε μία βραδιά που έδειχνε να βρίσκεται αλλού αγωνιστικά...

«Τι να πω... Το ποιος είναι ο Μάικ Τζέιμς αποδεικνύεται στο παρκέ. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι γι` αυτόν τον παίκτη. Μας έχει... ξελασπώσει πολλές φορές εφέτος και μας έχει χαρίσει νίκες ακόμα και στις κακές βραδιές μας. Είναι φανταστικός και είμαι χαρούμενος που είμαι δίπλα του».  

- Όσο για τη συνέχεια; 

«Τίποτα. Όπως είπες και εσύ θα πρέπει να βασιστούμε στην υπομονή και την επιμονή. Να συνεχίσουμε να ελέγχουμε την άμυνα και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα μέχρι την εκπλήρωση του στόχου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags