28/02/17 - 21:48

Αποκάλυψη που σοκάρει για το τροχαίο: "Με τόσα χιλιόμετρα μπήκε η Πόρσε στο πάρκινγκ"

Για τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση του βίντεο ντοκουμέντο του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος με τους τέσσερις νεκρούς στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, μίλησε στην κάμερα του Alpha ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, Θωμάς Παπαπάσχος.

Αποκάλυψη που σοκάρει για το τροχαίο: "Με τόσα χιλιόμετρα μπήκε η Πόρσε στο πάρκινγκ"
35.561views 0shares

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η ταχύτητα είναι συνάρτηση της απόστασης που διανύει ένα αυτοκίνητο και στον χρόνο που τη διανύει. Από το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα μπορούμε να υπολογίσουμε πως τα τελευταία 60 μέτρα πριν την πρόσκρουση τα διένυσε σε 0,84 δευτερόλεπτα». Ο ίδιος συνέχισε αναλύοντας ότι «με μαθηματικούς υπολογισμούς μπορούμε να συμπεράνουμε πως η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν λίγο περισσότερο από 250 χλμ. ενώ μπήκε στο πάρκινγκ με 280 χλμ.».

Ο κ. Παπαπάσχος βρέθηκε στο σημείο της πρόσκρουσης και μετά από αυτοψία ανέφερε πως «όταν αναπτύσσονται τέτοιες ταχύτητες, όσα ηλεκτρονικά βοηθήματα και να υπάρχουν δεν μπορεί να ανακτηθεί ο έλεγχος. Η πραγματική ερώτηση είναι γιατί έχασε την πορεία του και μπήκε πλάγια στο πάρκινγκ».

Σε μία προσπάθεια ερμηνειών ο εκπαιδευτής σχολίασε πως «είτε μπορεί να ακούμπησε κάπου, είτε μπορεί να υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη, είτε να υπήρξε αστοχία ελαστικών».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ