Facebook Pixel Το ΕΣΡ απαγορεύει τις προεκλογικές εξαγγελίες!
| 2012-06-01 09:26:00

Το ΕΣΡ απαγορεύει τις προεκλογικές εξαγγελίες!

Το ΕΣΡ απαγορεύει τις προεκλογικές εξαγγελίες!

Η παρέμβαση έγινε ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που έκρινε ότι τα Προγράμματα Διακυβέρνησης που βγήκαν στη δημοσιότητα, εθίζουν τους ψηφοφόρους στους ψεύτικους παραδείσους των προεκλογικών παραισθησιογόνων!

Ιδιαίτερα βλαβερά και επικίνδυνα για τη δημόσια ψυχική υγεία, έκρινε η αρμόδια επιτροπή τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων, καθώς, σύμφωνα έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι ικανά να παρασύρουν και να εξαπατήσουν τις ιδιαίτερα εύπιστες και απελπισμένες ομάδες των ψηφοφόρων.

Ιδιαίτερη προσοχή μάλιστα, δόθηκε στις εξαγγελίες εκείνες που αφορούν τις οικονομικές παροχές και τις προσλήψεις, όπου όπως αποδεικνύεται, οι επικεφαλείς των δύο μεγάλων κομμάτων, έχουν αντιγράψει το αμφιλεγόμενο παιδικό παιχνίδι «Περιπέτειες στην Καραμελοχώρα». Ένα παιχνίδι δηλαδή που έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, αφού εκπαιδεύει τους ανήλικους παίκτες, να ακολουθούν και να πιστεύουν όποιον τους τάζει καραμέλες – γεγονός που προφανώς μπορούσαν να εκμεταλλευτουν επιτήδειοι απαγωγείς ανηλίκων.

Η απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού κοινοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ στους υπεύθυνους επικοινωνίας των κομμάτων, οι οποίοι αντέδρασαν κατηγορώντας την για λογοκρισία και για παρέμβαση στην ελεύθερη δημιουργική έκφραση η οποία εκ παραδόσεως αποτελούσε πεδίο δοκιμασίας «δημιουργικών» και σουρεαλιστικών ιδεών.

Επίσης, έγκριτοι υποψήφιοι συνταγματολόγοι σε κοινή τους ανακοίνωση, επιφυλλάχθηκαν να προσβάλλουν την απόφαση, με βάση την αρχή της ισονομίας. Ισχυριζόμενοι δηλαδή ότι δεν μπορούν να συγκρίνουν με ίδους όρους τα εκλογικά τους αποτελέσματα με τα αποτελέσματα προηγούμενων αναμετρήσεων, όπού η παπαρολογία ήταν ελεύθερη. «Δεν μπορούν να διακόψουν το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», μια παράδοση δεκαετιών, βάση της οποίας μάθαμε να πολιτευόμαστε» δήλωσε έξαλλος manager προεκλογικού σχεδιασμού γνωστού κόμματος, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τέλος, ομάδες για τα δικαιώματα των πολιτών, εξέδωσαν ψήφισμα, διαμαρτυρόμενοι, ότι με την απόφαση αυτή, τους φέρνουν αντιμέτωπους με ευθύνες που δεν τους αναλογούν και τους στερούν το δικαίωμα να παραστήσουν τον αθώο, προδομένο και εξαπατημένο λαό, μετά τις εκλογές!

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags