Facebook Pixel Φωτιά το κλουβί, αλλά προσοχή για να μην ...τους κάψει!
| 2012-09-08 16:00:00

Φωτιά το κλουβί, αλλά προσοχή για να μην ...τους κάψει!

Φωτιά το κλουβί, αλλά προσοχή για να μην ...τους κάψει!

Πολλά θετικά έχει η πιθανή επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, αλλά ο σκύλος έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και αυτό θα κάνει και τώρα...

Το κλίμα που δημιουργούν οι οπαδοί μίας μεγάλης ομάδας σε ένα σχετικά μικρό γήπεδο, είναι φανταστικό. Το έχουμε δει παλιότερα με τον Παναθηναϊκό ξανά στη Λεωφόρο, με τον Ολυμπιακό σε "Καραϊσκάκη" και Ριζούπολη, με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορούν να δώσουν, δηλαδή, έξτρα ενέργεια στους παίκτες της ομάδας τους και, παράλληλα, να φοβίσουν αντιπάλους, ακόμα και να... επηρεάσουν διαιτητές.

Όλα αυτά, όμως, ισχύουν όταν η ομάδα έχει καλή απόδοση ή, έστω, οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι από αυτό που βλέπουν. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, το μικρό γήπεδο και η καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι, μπορεί να γυρίσει σαν μπούμερανγκ για τους γηπεδούχους. Όταν, δηλαδή, οι οπαδοί είναι δυσαρεστημένοι με την ομάδα τους, της μεταφέρουν πιο εύκολα την πίεση!

Σε έναν σύλλογο, μάλιστα, που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και οι φίλοι του έχουν πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα τα τελευταία 16-17 χρόνια, είναι δίκοπο μαχαίρι η επιστροφή σε μία μικρή έδρα. Ακόμα και ο ψίθυρος φτάνει στο αυτί του κάθε ποδοσφαιριστή και μπορεί να του επηρεάσει την ψυχολογία. Πόσω μάλλον οι φωνές και οι αποδοκιμασίες.

Καλή η Λεωφόρος, δηλαδή, σαν προοπτική. Κι από τη στιγμή που θα γίνουν εργασίες για τον εκσυγχρονισμό της, ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό. Χρειάζεται προσοχή, όμως, για να γίνει όπλο της ομάδας στην προσπάθεια για διάκριση και να αξιοποιηθούν οι φίλαθλοι σαν 12ος παίκτης του Φερέιρα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags