Στο πρώτο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ για το 2013 η Φούλαμ έφυγε με νίκη 2-1, με τον Γιώργο Καραγκούνη να είναι από τους κορυφαίους. Ο έμπειρος μέσος αγωνίστηκε πρωτοχρονιάτικα, συμμάζεψε τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, και έγινε ο 4ος Έλληνας μετά τους Γιώργο Σαμαρά (2007), Σωτήρη Κυργιάκο (2011) και Βασίλη Λάκη (2005) που έπαιξε 1η Ιανουαρίου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν τον Φόστερ, με τους Μπέρμπατοφ και Ρουίζ να παίζουν πολύ πίσω. Δύο μακρινά σουτ του Βούλγαρου ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε, με τους γηπεδούχους να μην κάνουν καλή εμφάνιση και έχουν μπλοκαριστεί από τους αντιπάλους τους. Τελικά, στο 39’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, όταν ο Ντεζάγκα έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μπέρμπατοφ με δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Κλαρκ ανέβασαν ρυθμό και με έναν εκπληκτικό Λουκάκου έφτασαν στην ισοφάριση στο 49’, με την άμυνα της Φούλαμ να ξεχνάει τον Βέλγο, που μετά την ασίστ του Τζόουνς από κοντά έκανε το 1-1 για το 7ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες της Γουέστ Μπρομ να στέλνουν την μπάλα δύο φορές στα δοκάρια του Στόκνεϊλ με Λουκάκου και Γκέρα και να πιέζουν για την ανατροπή, κάτι που είχαν καταφέρει μόλις μία φορά στη φετινή σεζόν. Τελικά, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, μία παιδαριώδης αντίδραση του Φόστερ και των αμυντικών του έδωσαν την ευκαιρία στον Κατσάνικλιτς να γυρίσει πολύ έξυπνα και να κάνει το 1-2 στο 58’! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ξαναβρούν ρυθμό, απείλησαν με Λουκάκου και Λονγκ, όμως οι παίκτες του Γιολ κατάφεραν να ισορροπήσουν και να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Πηγή: gazzetta.gr