Facebook Pixel Το γερό «μπάσιμο» του ΠΑΟ και η ρήτρα για έξω!
| 2013-01-02 13:40:00

Το γερό «μπάσιμο» του ΠΑΟ και η ρήτρα για έξω!

Το γερό «μπάσιμο» του ΠΑΟ και η ρήτρα για έξω!

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο στην υπόθεση «Γιαννιώτα». Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα στην ελληνική αγορά, το «αγκάθι» με τα τροφεία και ο ρόλος του Κουτσολιάκου.

Το 2013 ξεκίνησε να μετράει ημέρες,το μεταγραφικό παζάρι...άνοιξε κι επίσημα αλλά λόγω κρίσης δεν αναμένεται μεγάλη κίνηση ενώ δεν...περισσεύουν και εκείνοι οι «ποδοσφαιριστές-πρωταγωνιστές» (κοινώς τα “καυτά ονόματα”)που θα δημιουργήσουν ντόρο.Μέχρι τώρα άλλωστε την ...παράσταση κλέβουν(τρόπος του λέγειν, μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας) ο Ντε Βισέντι με τον Ολαιτάν.

Και όμως, υπάρχει ένας υπερταλαντούχος Έλληνας νεαρός επιθετικός, που η υποθεσή του έχει όλες τις προδιαγραφές (αλλά και το παρασκήνιο)για να εξελιχθεί στο κορυφαίο και πιο ιντριγκαδόρικο σήριαλ της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.Ο λόγος για τον ...περιζήτητο Γιάννη Γιαννιώτα του Άρη!

Για το 19χρονο(θα τα κλείσει σε 5 μήνες)”αγρίμι”(όπως τον αποκαλούν)απο το Νεοχώρι της Χαλκιδικής,πρώτα έδωσαν μάχη οι μανατζερ για το ποιός θα τον υπογράψει και τώρα δίνουν οι ομάδες. Ο Παναθηναϊκός(όπως αποκάλυψε το Goal απο τα Χριστούγεννα)έχει ξαναμπεί και μάλιστα γερά, δείχνοντας διάθεση ακόμη και υπέρβαση να κάνει στο συμβόλαιο που του προσφερει.

Επίσης, η ΑΕΚ, παρότι δεν έχει καν ενημερότητα για μεταγραφές(κοινώς και...μαντήλι να κλάψει)δεν παρατάει την περιπτωσή του, ποντάροντας πως ο μ παμπάς – Γιαννιώτας είναι “φολα” ΑΕΚτζής αλλά και στις φιλίες που έχει με γνωστούς και συνεργάτες του παίκτη.

Στο «παιχνίδι» παραμένει πάντως και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως,λόγω...Αρη προς το παρόν περιμένει “στην γωνία”, παρακολουθώντας διακριτικά την υπόθεση( έχει το πλεονέκτημα της πολύ καλής σχέσης του Βρύζα με τον ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκο) Μόνο ο Ολυμπιακός δείχνει να μην ασχολείται, τουλάχιστον προς το παρόν, άλλωστε εχει υπερφορτωμένο ρόστερ...

Η ρήτρα και τα τροφεία που είναι μόνο για έξω

Στην υπόθεση Γιαννιώτα υπάρχουν τα δεδομένα αλλά και το... ρεπορταζ. Ας τα πάρουμε με την σειρά:

Ο 19χρονος άσος έχει ρήτρα 150.000 ευρώ! Δηλαδή, αν κάποια ομάδα καταθέσει αυτά τα λεφτα ...αύριο κι έχει την σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή τον παίρνει χωρίς να ...ρωτήσει τον Αρη.Για μετακίνηση στο εσωτερικό η ομάδα που θα τον αποκτήσει δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει “τροφεία” στον Άρη. Αυτά προβλέπονται μόνο στην περίπτωση που ο Γιαννιώτας συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Μάλιστα τα “τροφεία” παίζουν ανάλογα την χώρα ακόμη και την κατηγορία. Για παράδειγμα στην Γερμανία δεν θα πλήρωναν το ίδιο ποσο μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας με μια της πρώτης. Συγκεκριμένα, αν προκύψει ενδιαφέρον για τον Γιαννιώτα απο την Μπουντεσλίγκα(που υπάρχει και μάλιστα ...διπλό!), θα πρέπει να καταβάλει στον Αρη για κάθε χρονιά που είχε τον παίκτη περίπου 65.000 ευρώ!

Αν τα πολλαπλασιάσουμε επι 5 βγαίνουν περίπου 325.000 ευρώ. Συμπέρασμα: αν ο Γιαννιώτας πάει σε ομάδα της Μπουντεσλίγκασς αυτή θα πρέπει να καταβάλει στον Αρη μαζί με την ρήτρα του περίπου μια 500άρα ενώ αν πάρει μεταγραφή σε ελληνική ομάδα οι “κιτρινοι” θα περιοριστούν στα 150 χιλιάρικα!

Ο ρόλος του ατζέντη

Ο Παναθηναϊκός απο το περασμένο καλοκαίρι είχε προσεγγίσει τον Γιαννιώτα, φτάνοντας μάλιστα κοντά στην αποκτησή του. ¨Οπως και τότε έτσι και τώρα οι “πράσινοι” σκοπεύουν να τον αποκτήσουν πληρώνοντας την (όχι υψηλή) ρήτρα στον Άρη. Μόνο που σε αυτούς τους μήνες κάποια πράγματα άλλαξαν.

Ο 19χρονος επιθετικός έχει μάνατζερ πλέον τον Πολ Κουτσολιάκο και προτεραιοτητά του είναι να του βρει ομάδα στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία, εκεί δηλαδή που διαθέτει τα μεγάλα κονέ (για να καταλάβετε ο ομογενής ατζέντης πέρασε τις γιορτες στο τυρολέζικο Κιτσμπούελ παρέα με τους Ζάμερ,Τσόρκ και Μέλερ,τους παλαίμαχους παίκτες και νυν τεχνικούς διευθυντές σε Μπάγερν,Ντόρτμουντ και Χοφενχάιμ).

Ο Κουτσολιάκος πιστεύει απεριόριστα στο ταλέντο του Γιαννιώτα, τον θεωρεί ακατέργαστο διαμάντι και εκτιμάει πως σε βάθος χρόνου και με την απαραίτητη ξένη ομάδα-σκαλοπάτι, μπορεί να κάνει μεταγραφή σε τοπ ευρωπαικό κλάμπ. Για την ακρίβεια τον κατατάσει στην κατηγορία Κυριάκου Παπαδόπουλου...

Το ραντεβού με τον Άρη

Αυτή την στιγμή προτεραιότητα του Κουτσολιάκου είναι να έρθει απο την Φρανκφούρτη στην Θεσσαλονίκη και να συναντηθει με τον νέο πρόεδρο του ¨Αρη Γιάννη Ψηφίδη, που του έχει ζητήσει ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου του Γιαννιώτα.

Αλλωστε με ετήσιες αποδοχές μόλις 10.000 ευρώ(!) κι άλλες 10.000 βάσει συμμετοχών, οι “κιτρινοι” αντιλαμβάνονται πως μπορούν να χάσουν το μεγαλύτερο ταλέντο τους για...πλάκα.Ετσι κι αλλιώς δεν έχουν και πολλά διαπραγματευτικά ατού με το μέρος τους σε αυτή την προσπάθεια, λόγω και της υπάρχουσας ρήτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κουτσολιάκος θα προσπαθήσει να συμφωνήσει με τον Ψηφίδη για ένα “φιξ” ποσό που θα είναι μικρότερο απο τις περίπου 500.000 ευρώ(το άθροισμα της ρήτρας και των τροφείων),με το οποίο ο Γιαννιώτας θα μπορεί να φύγει άμεσα για ομάδα του εξωτερικού.

Εκτιμάται πως αυτό θα είναι γύρω στις 300 με 350.000 ευρώ προσφέροντας στον Αρη και καλό ποσοστό μεταπώλησης. Ενδεχομένως και την βοήθεια να κλέισει τώρα ο Γιαννιώτας σε ξένη ομάδα αλλά να τον αφήσει μέχρι το καλοκαίρι στον Αρη, για να τον βοηθήσει στην μάχη της σωτηρίας(κάτι ανάλογο δηλαδή που έκανε η Λεβερκούζεν με τον Σταφυλίδη στον ΠΑΟΚ).

Το τηλεφώνημα του Ελευθεράκη

Απο την ΑΕΚ,πρίν απο λίγες ημέρες, υπήρξε τηλεφώνημα του Ντανιέλ Μπατίστα προς τους ατζέντηδες του Γιαννιώτα, με τον προπονητή της ομάδας Νέων να μεταφέρει την επιθυμία του Χρήστου Κωστή να βρούν μια φόρμουλα προκειμένου ο 19χρονος επιθετικός να ακολουθήσει το ...δρόμο του πρώην συμπαίκτη του Κατίδη(παρεπιπτόντως με τον τελευταιος ο άσος του Αρη “ψιλοπαρεξηγήθηκε” λόγω μιας ανάρτησης που έγινε στα social media).

H ομάδα όμως, που πίεζει και κατα κάποιο τρόπο έχει “ανοικτή επικοινωνία” τις τελευταίες ημέρες με την πλευρα Γιαννιώτα είναι ο Παναθηναϊκός. Εσχάτως ο ατζέντης του άσου δέχτηκε το τηλεφώνημα του Κώστα Ελευθεράκη, με τον “πράσινο” αξιωματούχο να του υπόσχεται για να τον δελεάσει ένα απο τα καλύτερα συμβόλαια στην ομάδα(στην νέα οικονομική τάξη πραγματων του Παναθηναικού, για να μην παρεξηγηθούμε).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελευθεράκης δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και...αριθμούς, στόχος του περισσότερο ήταν να κλειστει ραντεβού και να προχωρήσει το deal. Στην πιάτσα των ατζέντηδων πάντως ισχυρίζονται πως ο Παναθηναίκός προκειμένου να κάνει το “κόλπο γκρόσο με τον Γιαννιώτα” μπορεί να του προσφέρει ακόμη και συμβόλαιο 250 με 300.000 ευρώ το χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι μάνατζερ του άσου ενώ έλεγαν και λένε πως προτεραιοτητα τους είναι το εξωτερικό,απο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αφήνουν ένα... ανοικτό παράθυρο για τον Παναθηναίκό. Υποστηρίζοντας πως δύσκολα ο Γιαννιώτας θα πάρει μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα αλλά υπάρχει πλέον ο Παναθηναίκός που τον θέλει πολύ και δίνει πολλά...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags