Facebook Pixel Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στη ΝΕΤ
Life
| 2013-02-23 14:36:00

Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στη ΝΕΤ

Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στη ΝΕΤ

Το «Ες αύριον τα σπουδαία» είναι Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέσα από την οποία προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.
 

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, τις τέχνες και την κοινωνία.

Την Κυριακή 24/2 στις 18.15 στη ΝΕΤ προσκεκλημένες είναι η Αλεξάνδρα Τσιάβου κι η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Η κωπηλασία είναι το άθλημα με το οποίο η Ελλάδα, τα τελευταία 10 χρόνια, έχει κερδίσει αξιοσημείωτες διακρίσεις και τα περισσότερα διεθνή της μετάλλια, σ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και σ΄ όλα τα είδη του αγωνίσματος.

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου κι η Χριστίνα Γιαζιτζίδου είναι κορυφαίες στην κατηγορία τους, με δεκάδες μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα από το ξεκίνημα τους με διαφορετικά πληρώματα μέχρι την έναρξη της εκπληκτικής τους συνεργασίας, το 2009 ,όπου κατέκτησαν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η νικηφόρα τους πορεία συνεχίστηκε με παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα, με κορυφαίο τους επίτευγμα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012.

Τις συναντήσαμε στις πόλεις όπου γεννήθηκαν και εξακολουθούν να ζουν, να προπονούνται και να ονειρεύονται: την Αλεξάνδρα στην Ηγουμενίτσα, την Χριστίνα στην Καστοριά.

Η Αλεξάνδρα κι η Χριστίνα κάνουν μιαν αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία τους, απαντώντας στα ερωτήματα μας: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αθλητισμού-πρωταθλητισμού; Πρωταθλητής γεννιέσαι ή γίνεσαι; Ποιες οι χαρές και ποιες οι δυσκολίες του πρωταθλητισμού; Πως βλέπουν το μέλλον της κωπηλασίας στη χώρα μας;

Σε μια κοινωνία κρίσης , που κάνει ότι μπορεί για να τις αποθαρρύνει, η Αλεξάνδρα κι η Χριστίνα, με μόχθο, πείσμα, αγωνιστικότητα και αναστοχασμό συνεχίζουν να κωπηλατούν προς την αυτογνωσία και τη νίκη.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags