Facebook Pixel Τι θέλεις να είσαι, ο Οτο των Ελλήνων ή της κας Μέρκελ!
| 2013-03-14 16:48:00

Τι θέλεις να είσαι, ο Οτο των Ελλήνων ή της κας Μέρκελ!

Τι θέλεις να είσαι, ο Οτο των Ελλήνων ή της κας Μέρκελ!

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την είδηση ότι ο Οτο Ρεχάγκελ θα επισκεφθεί την χώρα μας σαν "απεσταλμένος" της γερμανικής καγκελαρίας και της κας Αγκελα Μέρκελ για να προωθήσει τη βλετίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Κατά τη γνώμη μας ο Οτο Ρεχάγκελ χρησιμοποιείται και η συμμετοχή του σε αυτό τον ρόλο θα αποτελέσει ένα μεγάλο λάθος για τον ίδιο και την υστεροφημία του στον ελληνικό πληθυσμό.

Ο κ. Ρεχάγκελ είναι ίσως ο γερμανός που ένιωσε την αληθινή αγάπη και εκτίμηση των Ελλήνων όσο κανένας συμπατριώτης του. Μόνο ο γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου Χάγκεν Φλάισερ, αντιφασίστας, που μιλάει ελληνικά και κατοικεί μόνιμα στην χώρα μας μπορεί να συγκριθεί μαζί του όσον αφορά την προσφορά του στην Ελλάδα αλλά αυτός σε καμμία περίπτωση δεν λατρεύθηκε όσο ο Οτο, τον οποίο γνωρίζει και η πιο μεγάλη σε ηλικία γιαγιά στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό της ηπειρωτικής ή νησωτικής Ελλάδος..

Από την άλλη πλευρά η Αγκελα Μέρκελ, όχι προσωπικά αλλά εξαιτίας της θέσης και της πολιτικής της, είναι πιθανότατα η πιο αντιπαθής γερμανίδα στην χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Πιθανότατα αυτό να την αδικεί και η ισοτία να δείξει κάτι διαφορετικό. Όμως τα πράγματα έτσι είναι αυτή την στιγμή.

Πως γίνεται λοιπόν ο πρώτος να εκπροσωπεί τη δεύτερη; Όσο κι αν ο σκοπός μπορεί να φαίνεται καλός για κάποιους Ελληνες και Γερμανούς, στον Οτο, μόνο κακό θα κάνει. Δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα τον συνδυάσουν με την εφαρμογή της Berlin Politik στην χώρα μας. δεν υποστηρίζουμε βέβαια πως οι Ελληνες με μιάς θα ξεχάσουν τον προπονητή της εθνικής της χρυσής περιόδου 2002-2010 και την ανυπέρβλητη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά οπωσδήποτε θα "χαλαστούν", θα ενοχληθούν, θα σοκαριστούν.

Δεν αρνείται κανείς στον κόουτς που χάρισε στην πατρίδα μας την πιο μεγάλη αθλητική διάκριση, να έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και προτιμήσεις εντός της Γερμανίας. Αλλά η απόφαση του να δεχθεί τον ρόλο αυτό, είναι τουλάχιστον ατυχής και θα αμαυρώσει την εικόνα που έχει κτίσει τόσα χρόνια και μέ τόσο κόπο στη χώρα μας.

Τα κίνητρα του σίγουρα είναι καλά, αλλά εκτιμούμε πως το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για τον ίδιο. Βέβαια και οι μεγάλοι άντρες δικαιούνται να κάνουν λάθη. Κάποια σαίνια στο Βερολίνο το σκέφθηκαν πονηρά, όμως ο πανέξυπνος Οτο, η αλεπού των γηπέδων και των πάγκων, γιατί να μπεί σε αυτή τη διαδικασία;

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags