Facebook Pixel Οι Ολυμπιακοί δεν ξεχνάνε την Σιένα
| 2013-04-11 10:07:00

Οι Ολυμπιακοί δεν ξεχνάνε την Σιένα

Οι Ολυμπιακοί δεν ξεχνάνε την Σιένα

Ο Τόλης Κοτζιάς εξηγεί γιατί στον Ολυμπιακό έχουν στο μυαλό τους την προπέρσινη συνάντησή τους με τη Σιένα στην οκτάδα.

Η Μοντεπάσκι Σιένα κατ' αρχάς είναι ομάδα. Γνωστό σε όλους. Σε όσους τέλος πάντων είναι μυημένοι με το άθλημα. Παράλληλα, όμως, είναι μία έννοια συνδεδεμένη -άρρηκτα θα λέγαμε- με τον Ολυμπιακό. Δεν μιλάμε μόνο για όσα έγιναν φέτος με το καλάθι του Μπράουν, που δεν έπρεπε (;) να μετρήσει και τα συναφή. Ούτε για τα περυσινά, όταν οι μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης την ισοπέδωσαν στους "8" για να στήσουν πάρτι θριάμβου στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλάμε κυρίως για τα προπέρσινα, όταν πάλι είχαν συναντηθεί στην οκτάδα με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας και να ξεκινάει την σειρά με τους Ιταλούς με το εντυπωσιακό 89-41. "Θα πάρουμε το Ευρωπαϊκό, θρύλε ολέ, σε αγαπώ" φώναζαν στις εξέδρες οι φίλοι των Πειραιωτών, αλλά η συνέχεια ήταν τραγική για όλους στο λιμάνι. Η Σιένα την επομένη της σφαλιάρας "κρυβόταν" στο κλειστό του Αιγάλεω για να κάνει προπόνηση και εν τέλει έκανε τους "ερυθρόλευκους" να βλαστημήσουν την ώρα και την στιγμή, που η ομάδα τους κέρδισε με 48 πόντους διαφορά.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Λογικά θα έχετε καταλάβει. Αν όχι, μιλάμε για την άγευστη νίκη, που πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός επί της Εφές. Αγευστη, άγευστη, αλλά η δουλειά έγινε. Το 1-0 είναι γεγονός τα μυαλά είναι μέσα στο κεφάλι και σε λιγότερο από 48 ώρες απομένει να γίνει το δεύτερο βήμα. Οσο σημαντικό ήταν το πρώτο, τόσο σημαντικό είναι και το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός αν θέλει (που θέλει βεβαίως) να πάει Λονδίνο, πρέπει να ταξιδέψει στην Πόλη με 2-0. Αν πάει με 1-1, όχι ότι δεν μπορεί να πάρει νίκη στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η Εφές μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, σίγουρα δεν έχει το χαρακτήρα του Ολυμπιακού, έχει, όμως, μονάδες, που από μόνες τους μπορούν να λειτουργήσουν για την υπέρβαση. Το τόνισε μάλιστα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Πρίντεζης.

Παρεμπιμπόντως, η επιστροφή του "Πρι" στις εντυπωσιακές εμφανίσεις ήταν η δεύτερη νίκη, που πέτυχε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν, βέβαια, τόσο σημαντική όσο αυτή καθ' αυτή η νίκη, αλλά από την στιγμή, που ο Πάουελ δεν βοηθά ουσιαστικά (ή τουλάχιστον με συνέπεια) και ο Πέρκινς είναι ωσεί παρών (από την στιγμή μάλιστα που είναι και εκτός δωδεκάδας), ο πρωταθλητής Ευρώπης έχει ανάγκη τον περυσινό του ήρωα.

Πηγή: Sportday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags