Facebook Pixel Έτοιμος για Γκραν Σλαμ ο Τσονγκά
| 2013-04-11 22:27:00

Έτοιμος για Γκραν Σλαμ ο Τσονγκά

Έτοιμος για Γκραν Σλαμ ο Τσονγκά

Ενώ άπαντες προετοιμάζονται για τη χωμάτινη περίοδο ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά πάει ακόμη παραπέρα. Ο Γάλλος θα αγωνιστεί στο Aegon Championships στην Αγγλία, σκεπτόμενος και την κατάκτηση ενός Γκραν Σλαμ.

Το συγκεκριμένο τουρνουά έχει ιδιαίτερη σημασία για τον 27χρονο πρωταθλητή, καθώς από εκεί ξεκίνησαν όλα. Επί βρετανικού εδάφους άρχισε η ανοδική του πορεία στα κορτ, όταν κατάφερε να μπει στο Τοπ100 της παγκόσμιας κατάταξης, για να βρεθεί στο Νο8 σήμερα.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί 10 με 16 Ιουνίου στο Queen’s Club δύο εβδομάδες πριν από το Γουίμπλεντον, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να φτάσει μέχρι την πηγή, αλλά να πιει και νερό. Το 2011 προκρίθηκε στον τελικό, έχασε όμως τον τίτλο από τον Άντι Μάρεϊ.

Εκτός από τον Τσονγκά το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων ο Τόμας Μπέρντιχ, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και φυσικά ο Μάρεϊ.

«Είναι ξεχωριστό τουρνουά για μένα. Μια ολόκληρη ιστορία. Πάντα παίζω καλά στο χόρτο και με ευχαριστεί να βρίσκομαι εδώ. Θέλω να κερδίζω στη συγκεκριμένη επιφάνεια και μένει να δούμε τι θα γίνει στο Κουίνς και το Γουίμπλεντον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τσονγκά, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους που έχει πανηγυρίσει νίκες κόντρα στην κορυφαία τετράδα της ΑΤΡ, πεπεισμένος πλέον ότι πολύ σύντομα θα έρθει και ένα Γκραν Σλαμ.

Σίγουρος για τον αθλητή του και ο Ρότζερ Ρασίντ, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και λίγους μήνες, από τις αρχές του έτους. «Ο Τζο έχει βρεθεί ήδη σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ (το 2008 στο Αυστραλιανό Όπεν) και πιστεύω ότι μπορεί να πάρει ένα τίτλο. Το θετικό είναι ότι πιστεύει κι αυτός το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags