Facebook Pixel Αν δεν παίξει άμυνα... αντίο Λονδίνο!
| 2013-04-18 11:59:00

Αν δεν παίξει άμυνα... αντίο Λονδίνο!

Αν δεν παίξει άμυνα... αντίο Λονδίνο!

Ο Γιώργος Μαζιάς αναλύει γιατί ο Ολυμπιακός, προς γενική έκπληξη, μπορεί να αποκλειστεί από το φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκας!

Δεν χάθηκε και ο κόσμος με την ήττα στην Πόλη. Πάλι αβαντάζ έχει ο Ολυμπιακός. Εδώ ολόκληρη ΤΣΣΚΑ έχασε με 20 πόντους στη Βιτόρια από την Κάχα. Και τι έγινε; Αυτή είνα η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα του 83-72 από την Εφές. Στο 2-1 είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης. Θα σοβαρευθούν και θα περάσουν. Απλό φαίνεται. Είναι; Οχι, ακριβώς. Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να πάνε χαμένες. Η ομάδα του Πειραιά πήγε πολύ χαλαρή στο «Ιπεκτσί». Δεν πήγε για τελικό και έχασε με κάτω τα χέρια. Στο πρώτο ματς έφαγε 62 πόντους, στο δεύτερο 53. Τώρα η Εφές του έβαλε τριάντα παραπάνω. Μεγάλη διαφορά. Ξέχασε να παίξει άμυνα, πήγε να τρέξει και υποτίμησε τους Τούρκους.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν μπορεί να τα χάνουν συνέχεια τα τρίποντα ο Φάρμαρ και ο Σαβάνοβιτς. Οταν άρχισε να παίζει άμυνα ήταν πια αργά για τον Ολυμπιακό. Πάλι έχει το προβάδισμα, αλλά η Εφές είναι στο κόλπο. Δεν είναι πολύ χειρότερη από τους «ερυθρόλευκους». Την έκαναν να φαίνεται έτσι με την ενέργειά τους, την άμυνα που έπαιξαν στο ΣΕΦ και το πάθος που έβγαλαν. Δεν έκαναν το ίδιο τώρα και πλέον της έδωσαν δικαιώματα. Αν οι παίκτες του Μπαρτζώκα παίξουν την άμυνα που ξέρουν και μπορούν τότε θα την καθαρίσουν την σειρά.

Αν όχι, τότε προς γενική έκπληξη μετά το 2-0 του ΣΕΦ θα αποκλειστούν. Δεν είναι πρόβλημα αν ο Σπανούλης κλείστηκε και δεν πήγε καλά. Εβαλε μόλις 4 πόντους, ούτε ένα τρίποντο και έκανε ένα σωρό λάθη. Δεν ήταν πολύ καλύτερος στο Φάληρο, Ο Ολυμπιακός όμως νίκησε επειδή έπαιξε σοβαρά, συγκεντρωμένα και με πάθος. Οταν δεν το κάνει αυτό γίνεται μια ομάδα της σειράς έρμαιο στις διαθέσεις κάθε ομάδας. Απλά είναι τα πράγματα...

Πηγή: SportDay.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags