ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA 1 2013
GP ΜΠΑΧΡΕΪΝ Μανάμα, Γύρος 4/19
Πίστα: Σακχίρ
Μήκος: 5.412
Γύροι: 57

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

#18 JEAN-ERIC VERGNE
FP1: Δέκατη-τέταρτη θέση, 19 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.36.014
FP2: Δωδέκατη θέση, 36 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.35.506

«Μία πολύ ζεστή μέρα στο “γραφείο”. Ο ρυθμός μας δείχνει ανάλογος εκείνου που είχαμε στην Κίνα και ήταν μία ημέρα που μέχρι το τέλος της, όλα λειτούργησαν καλά. Τα πράγματα δείχνουν αισιόδοξα και έχω καλή αίσθηση από το μονοθέσιο. Σχετικά με τα ελαστικά, η διαφορά σε χρόνους ανάμεσα στις δύο γόμες δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στην Κίνα αλλά η ζέστη φέρνει έντονη τοπική υπερθέρμανση – πράγμα που θα μας δυσκολέψει στον αγώνα».

#19 DANIEL RICCIARDO
FP1: Δέκατη-πέμπτη θέση, 20 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.36.485
FP2: Δέκατη-τέταρτη θέση, 33 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.35.761

«Η πρώτη ημέρα εδώ είναι πάντα αρκετά περίπλοκη γιατί το οδόστρωμα έχει πάντα σκόνη το πρωί και η συνεχής βελτίωση της κατάστασης της πίστας, δυσκολεύει την εύρεση του ιδανικού set-up. Πρέπει λοιπόν να μην παρασύρεσαι και κάνεις υπερβολικά πολλές αλλαγές. Το απόγευμα μπήκαμε στον πειρασμό αυτό και δεν είμαι σίγουρος πως έφεραν βελτίωση. Απόψε λοιπόν πρέπει να μελετήσουμε τα δεδομένα της τηλεμετρίας και να αποφασίσουμε τη κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε αύριο. Κάναμε πολλούς γύρους και νομίζω πως έχουμε αποκτήσει καλή βάση. Τα ελαστικά μέσης γόμας που δοκίμασα το απόγευμα, είναι πιο γρήγορα και θα χρησιμοποιηθούν στις κατατακτήριες αλλά η διαφορά τους από τη σκληρή γόμα δεν είναι όσο μεγάλη ήταν τη προηγούμενη εβδομάδα. Η ζέστη δεν με επηρεάζει αρνητικά. Είμαι από το Περθ της Αυστραλίας, ανυπομονούσα λοιπόν να δούμε λίγο ήλιο»!

LAURENT MEKIES Επικεφαλής απόδοσης μονοθεσίου

«Ήταν μία ακόμα ικανοποιητική Παρασκευή για εμάς, όπου και με τα δύο μονοθέσια καλύψαμε όλο το πρόγραμμα που είχαμε για τις ελεύθερες δοκιμές. Βασικός μας στόχος ήταν να βρούμε τη κατάλληλη ισορροπία, με το set-up να διαφέρει σημαντικά από εκείνο της Κίνας, λόγω της διαφορετικής χάραξης της πίστας και των διαφορετικών καιρικών συνθηκών. Έχουμε δουλέψει σκληρά σε αυτό τον τομέα για να φτάσουμε στο επίπεδο που είχαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και απόψε έχουμε δουλειά ώστε να είμαστε το ίδιο έτοιμοι αύριο. Γενικά ήταν μία θετική ημέρα και δεν είναι έκπληξη το γεγονός πως όλα περιστρέφονται γύρω από τη διαχείριση των ελαστικών».