Από την περασμένη Πέμπτη σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Δημήτρης Σαραβάκος αποτελούν τους δύο βασικούς υποψηφίους της διοίκησης του Παναθηναϊκού για τη θέση του football manager της ομάδας για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο.

Η περίπτωση του «μεγάλου μικρού» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει πάψει να υφίσταται ως σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων του συλλόγου και μάλιστα είναι αρκετοί αυτοί που εκτιμούν ότι αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη θωράκιση του ποδοσφαιρικού τμήματος και δη της νέας προσπάθειας που θα πραγματοποιηθεί.

«Δήμιος» Ολυμπιακού και... Ευρώπης

Ως ποδοσφαιριστής ο Δημήτρης Σαραβάκος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει, ενώ ουδείς φίλος του «τριφυλλιού» μπορεί να βγάλει από τη μνήμη του τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα και φυσικά την... πελατειακή σχέση που είχε με τον Ολυμπιακό.

Σε 373 ευρωπαϊκούς αγώνες σκόραρε 200 τέρματα και έφτασε με τους «πράσινους» στους «4» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, αλλά και στους «8» του ΟΥΕΦΑ. Αξέχαστες παραμένουν οι επιβλητικές εμφανίσεις του στη μεγαλειώδη πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1987-1988), όπου είχε σκοράρει τόσο στο ΟΑΚΑ (1-0) όσο και στο Τορίνο (2-3).

Η παρουσία του στο ΔΣ της ΠΑΕ

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ο Δημήτρης Σαραβάκος δεν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο από κάποιο νευραλγικό πόστο. Δραστηριοποιήθηκε με το 5Χ5 στην άμμο (beach soccer), παράλληλα με επιχειρηματικές δραστηριότητες, αρθρογράφησε σε αθλητική εφημερίδα και έντεκα χρόνια μετά επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ (το 2008), απ' όπου παραιτήθηκε, καθώς δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες, έναν χρόνο αργότερα.

«Διψάω για ποδόσφαιρο»

Ο Κριστόφ Βαζέχα κατέχει περίοπτη θέση μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του football manager στον Παναθηναϊκό εν όψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου και ο ίδιος μιλώντας στο «Goal» ξεκαθάρισε ότι μόνο αρνητικός δεν είναι σε μία τέτοια προοπτική, καθώς επιθυμεί να διατηρηθεί ενεργός στον χώρο του ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα το «τριφύλλι» αποτελεί τη μέγιστη τιμή και πρόκληση. Ο μεγαλύτερος ξένος στράικερ που έχει περάσει ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα βρίσκεται στην Αθήνα και θα περιμένει να δει το πλάνο της ομάδας για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του.

«Δεν έχω καμία επαφή μέχρι τώρα»

«Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω καμία επαφή με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Σίγουρα δεν μπορεί να είμαι αρνητικός όταν αφορά τον Παναθηναϊκό και γενικά θα έλεγα ότι διψάω για ποδόσφαιρο και δεν θέλω να φύγω από τον χώρο που αγάπησα όσο τίποτε άλλο. Θέλω να μείνω στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βιάζομαι. Εάν γίνει επαφή με τη διοίκηση, τότε θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς θέλουν από εμένα και εάν αυτό που θα θέλουν είμαι σε θέση να το υπηρετήσω. Ολα εξαρτώνται από το πλάνο που θα υπάρχει για την ομάδα και φυσικά από τον ρόλο που θα έχω σε αυτό».

«Συγγενικοί οι ρόλοι στο ποδόσφαιρο»

Η πιο πρόσφατη δουλειά του Κριστόφ Βαζέχα στον χώρο του ποδοσφαίρου ήταν στη θέση του προπονητή με τον Φωκικό στη Football League. Το πόστο του τεχνικού είναι διαφορετικό από αυτό του διευθυντή ποδοσφαίρου, ωστόσο ο Ελληνοπολωνός παλαίμαχος άσος ξεκαθάρισε: «Το θέμα είναι η τρέλα μου για το ποδόσφαιρο. Είτε από το ένα πόστο είτε από το άλλο. Οταν υπηρετείς το ποδόσφαιρο, όλα τα πόστα είναι συγγενικά μεταξύ τους».

Πηγή: Goal