Με Ατρόμητο; Μόνο πέντε τελικές. Με Πανθρακικό; Τρεις τελικές. Με ΠΑΣ Γιάννινα; Μόλις μια τελική! Με Λεβαδειακό; Έξι τελικές.

Σ΄ αυτά τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΚ πήρε μόνο ένα βαθμό και δεν έβαλε κανένα γκολ. Η Ένωση έκανε τρεις ήττες και μόνο μια ισοπαλία, ενώ καιγόταν για πόντους και με ένα τρίποντο θα είχε σωθεί. Αγωνιστικά τουλάχιστον...

Πώς, όμως, να κερδίσει όταν σ΄ αυτά τα καθοριστικά για την ιστορία της ματς είχε μόνο 15 τελικές προσπάθειες όλες κι όλες; Και ειδικά στα τρία τελευταία παιχνίδια που ηττήθηκε (σε όλα) είχε μόλις εννιά! Με τίποτα δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρία!

Ακόμα και στο Περιστέρι, όπου στάθηκε σχετικά καλά και προσπάθησε για να πάρει το τρίποντο, ουσιαστικά δεν απείλησε σοβαρά τον Ατρόμητο. Μόλις πέντε τελικές όλες για όλες σε ένα ματς ζωής και θανάτου.

Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου ρόστερ δεν επέτρεψαν και πολλά πράγματα. Φιλότιμα προσπάθησαν οι παίκτες κάτω από αντίξοες συνθήκες, ό,τι μπορούσε έκανε και ο Δέλλας στο φινάλε, όμως η Ένωση από μπάλα ήταν λίγα πράγματα. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια...