Facebook Pixel «Καλύτερος ο ΟΦΗ απ' την ΑΕΚ!»
| 2013-04-24 23:24:00

«Καλύτερος ο ΟΦΗ απ' την ΑΕΚ!»

«Καλύτερος ο ΟΦΗ απ' την ΑΕΚ!»

Ανώτερη ήταν η εικόνα του ΟΦΗ απ'της ΑΕΚ αυτή τη σεζόν γι'αυτό και σώθηκε σύμφωνα με τον Χρήστο Μπούρμπο, ο οποίος τόνισε ότι θέλει να παραμείνει κάτοικος Ηρακλείου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μπούρμπος στον Athletic Radio 104,2

Για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε: «Δυστυχώς δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα είχαμε σχεδιάσει με τους γιατρούς. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερα να μπω στον δεύτερο γύρο και να βοηθήσω την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκα όμως αφού η ομάδα πέτυχε τους στόχους της, τότε όλα καλά. Εύχομαι να έρθει μια καλύτερη χρονιά σε όλα τα επίπεδα».

Για το αν είναι πετυχημένη ή όχι η χρονιά: «Αν βάλουμε τα πράγματα από την αρχή, ο μόνος στόχος ήταν η παραμονή. Παρ’ όλα αυτά, όταν μέσα στην σαιζόν βλέπεις ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το κάτι καλύτερο τότε όπως στον κόσμο, έτσι και σε εμάς, ξεφεύγουμε και ζητάμε το κάτι παραπάνω. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αφού πρέπει να θυμηθούμε πως ξεκινήσαμε. Χωρίς προετοιμασία, με νεαρούς και άπειρούς παίκτες, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Είμαστε ευχαριστημένοι από την επίτευξη του στόχου και όχι από την πορεία γιατί ο ΟΦΗ δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα, με κόσμο και δυναμική που απαιτείται από όλους να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

Για το ότι ο ΟΦΗ τερμάτισε σε αυτήν την θέση: «Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ δεν βρέθηκε ποτέ στην κατάσταση που ήταν η ΑΕΚ ή ο Άρης. Σίγουρα, τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε ώστε η ομάδα να βρισκόταν και ψηλότερα στην βαθμολογία και ίσως αυτό να χάλασε την εικόνα της. Όμως, θεωρώ ότι η εικόνα του ΟΦΗ κατά την διάρκεια της σαιζόν ήταν καλύτερη από αυτήν της ΑΕΚ ή του Άρη και της Βέροιας που ήταν χειρότερες από εμάς».

Για την μεγάλη συγκέντρωση βαθμών στο Ηράκλειο: «Το μεγάλο όπλο μας ήταν η έδρα και κάτι τέτοιο δεν το είχαμε πέρυσι. Τα περισσότερα παιχνίδια τα πήραμε εδώ μέσα και θεωρώ ότι το κλειδί για την σωτηρία του ΟΦΗ ήταν ο κόσμος και το «Γεντί Κουλέ».

Για τις κακές στιγμές της φετινής χρονιάς: «Κάποια παιχνίδια που χάσαμε ήταν κακές στιγμές όπως με τον Πλατανιά. Θεωρώ ότι συνολικά η ομάδα πληρώνει φέτος τις κακές στιγμές ή κάποια λάθη. Αυτά έπαιξαν ρόλο και η ομάδα δεν πήγε τόσο ψηλά όσο θα θέλαμε. Το πρόβλημα στην ομάδα ήταν ότι αν έλειπαν ένας ή δύο παίκτες ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν. Δεν υπήρχε βάθος στην ομάδα. Παρ’ όλο που υπάρχουν νέοι και φιλόδοξοι παίκτες που μπορούν να βελτιωθούν με την δουλειά. Όμως, υπήρχε πρόβλημα όταν έλειπαν παίκτες λόγω τιμωρίας ή τραυματισμών».

Για τα οικονομικά ζητήματα του ΟΦΗ: «Ο Μάνθος Πουλινάκης προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Υπάρχουν κάποια ανοίγματα που προσπαθεί να τα κλείσει και τα πράγματα έχουν μπει σε έναν δρόμο ώστε να καθαρίσει πλήρως η ομάδα. Σίγουρα, όταν υπάρχει ηρεμία και αυτό βοηθάει τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και αυτό το είχαμε φέτος. Όμως, η ομάδα θέλει δουλειά και πρέπει να σηκώσουν και άλλοι τα μανίκια για να την βοηθήσουν και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σίγουρα, φέτος η κατάσταση στην ομάδα ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές που είμαι εγώ. Όμως, είναι κρίμα και για την ομάδα και για τον κόσμο αλλά και για εμάς ώστε να περνάει αυτήν την κατάσταση».

Για το αν είναι ευχαριστημένοι από την παραμονή: «Και εγώ θα ήθελα να βρεθώ ψηλότερα με τον ΟΦΗ και να αντιμετωπίσουμε κάτι παραπάνω. Δηλαδή, γιατί να παίζει ο ΠΑΣ Γιάννενα και να μην παίζουμε εμείς; Αν δεν έπαιζαν ρόλο κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στην θέση τους, όσο και αν βρεθεί κάποιος να με χλευάσει με αυτό που λέω. Το πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ ψηλότερα στην βαθμολογία. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που η ομάδα σώθηκε. Φανταστείτε ότι παίζαμε στο πρωτάθλημα τις πρώτες αγωνιστικές και ήταν σαν να παίζαμε φιλικά αφού δεν είχαμε κάνει προετοιμασία. Όλοι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και εμείς οι ίδιοι αλλά και ο κόσμος. Πρέπει να σκεφτούμε ότι μέσα από τις δυσκολίες, η ομάδα πέτυχε τον στόχο της. Έχει μπει ένα πλάνο τριετίας και εύχομαι να συνεχιστεί η κάθαρση ώστε η ομάδα να βρει τον δρόμο της».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από τις αλλαγές προπονητών: «Σίγουρα, ήρθε ένας άλλος προπονητής με ένα άλλο σύστημα. Αυτή η αλλαγή επηρέασε την ομάδα και όπως δείχνουν τα στατιστικά βάζαμε περισσότερα γκολ αλλά ήμασταν περισσότερο ευάλωτοι πίσω. Με τον κύριο Αναστόπουλο ήμασταν περισσότερα χρόνια μαζί και ίσως να μην υπήρχαν τα ίδια σκαμπανεβάσματα στην ομάδα. Ο κύριος Πετράκης θα ήθελε περισσότερο χρόνο για να δουλέψει ώστε να κατανοήσουμε περισσότερο και εμείς αυτά που ζητάει. Θεωρώ ότι η αλλαγή του προπονητή έπαιξε τον ρόλο της και αυτή είχε τα καλά και τα κακά της».

Για τα πολλά γκολ που δέχτηκε ο ΟΦΗ: «Φάγαμε αρκετά γκολ από αρκετά δικά μας λάθη. Γελοία γκολ που έπαιξαν τον ρόλο τους στην πορεία της ομάδας. Επηρεάζει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και δυστυχώς η ομάδα δεν ήταν τόσο έμπειρη για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες».

Για το πώς έζησαν τις τελευταίες αγωνιστικές: «Ειδικά μετά το ματς του Ατρομήτου με τον Άρη, εκνευριστήκαμε και μου άρεσε αυτό γιατί δεν το είχαμε σε πολλά παιχνίδια. Μου άρεσε γιατί τα παιδιά πείσμωσαν, το είδαν εγωιστικά και περίμεναν πως και πώς να έρθει ο Ατρόμητος στο γήπεδο. Δυστυχώς ενώ μπήκαμε καλά με τον Ατρόμητο δεχτήκαμε πάλι αυτά τα περίεργα γκολ που μας κόβουν τα πόδια. Όλοι οι παίκτες έδειξαν το πάθος που χρειάζεται και τον εγωισμό που πρέπει να έχει κάποιος. Υπάρχουν παιδιά μέσα στην ομάδα που διαθέτουν χαρακτήρα και που ταιριάζει στον ΟΦΗ και να την ανεβάσουν. Ο Θανάσης Παπάζογλου έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, είτε αμυντικά – είτε επιθετικά και με το πάθος που αγωνίζεται μπορεί να προσφέρει αρκετά στην ομάδα».

Για το ότι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του: «Θεωρώ δεδομένο από την πλευρά μου ότι θέλω να μείνω. Έχω δεθεί και θεωρώ το Ηράκλειο με την Κρήτη ως το δεύτερο σπίτι μου. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες και χρειάζεται να μιλήσω με τον πρόεδρο. Υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές ώστε να τα βρούμε και να μείνω στην ομάδα. Είναι μια κουβέντα που θα κάνουμε όταν τελειώσει και η αδειοδότηση ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε. Θεωρώ ότι και η διοίκηση από την πλευρά της θέλει να μείνω και εγώ από την δική μου επίσης έχω δείξει ότι θέλω να παραμείνω στον ΟΦΗ. Το θεωρώ δεδομένο από την πλευρά μου ότι θέλω να μείνω στον ΟΦΗ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags