Μετά το θρίαμβο της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Μπαρτσελόνα (4-0), καθώς και της Ντόρτμουντ επί της  Ρεάλ Μαδρίτης (4-1) ο εμφύλιος είναι προ των πυλών.

Αν οι Γερμανοί καταφέρουν αμφότεροι να… εξολοθρεύσουν τους Ισπανούς, πράγμα πολύ πιθανό, αυτοί θα είναι η δεύτερη φορά που δύο ομάδες από τη Γερμανία θα βρεθούν σε ευρωπαϊκό τελικό.

Η μοναδική φορά που έχει συμβεί ήταν τη σεζόν 1979-1980, μάλιστα τότε οι τελικοί ήταν διπλοί. Η μάχη δόθηκε ανάμεσα σε  Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Γκλάντμπαχ.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στην έδρα της πανίσχυρης τότε Γκλάντμπαχ, η οποία είχε στον πάγκο της τον Γιουπ Χάινκες, και είχε κατακτήσει το τρόπαιο την προηγούμενη χρονιά.  Τα «πουλάρια» επικράτησαν 3-2 της Άιντραχτ και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ (44’, 88’ Κούλικ, 76’ Ματέους – 37’ Κάργκερ, 71’ Χολζενμπάιν). Ωστόσο όλα θα κρίνονταν στον επαναληπτικό της Φρανκφούρτης.

Εκεί οι γηπεδούχοι με γκολ του Σάουμπ στο τελευταίο δεκάλεπτο  (81ολεπτό) του αγώνα κατέκτησαν  το τρόπαιο.

Κύπελλο UEFA – 1980

Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2 (1ο Παιχνίδι)

ΣΚΟΡΕΡ: 44’, 88’ Κούλικ, 76’ Ματέους / 37’ Κάργκερ, 71’ Χέλζενμπαϊν

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Κνάιμπ, Σέφερ Φ., Σέφερ Β, Χάνες, Ρίνγκελς, Ματέους, Κούλικ, Νίλσεν (66’ Τίκοσεν), Ντελ’ Χάιε (72’ Μπόντεκερ), Λίνεν, Νίκελ.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Παλ, Νόιμπεργκερ, Πέζι, Κέρμπελ, Ελμαντρότ, Λοράντ, Μπόρχερς, Νίκελ. Χέλζενμπαϊν (79’ Νάτσετ), Κάργκερ (81’ Τραπ), Τσα.

Πηγή: sday.gr