Ο Ζήκος, που από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ κοντά με τους παίκτες και συζητούσε συνεχώς μαζί τους, τόνισε στους «κιτρινόμαυρους» πως η ΑΕΚ στην οποία αγωνίστηκαν φέτος ήταν μια ΑΕΚ «ειδικών συνθηκών», που τα πολλά προβλήματα την έκαναν να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τη σωτηρία της και να μην βρίσκεται πρωταγωνίστρια, όπως επιτάσσει η ιστορία της. Επίσης, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του πως θα πρέπει να δείξουν υπομονή, να μην πάρουν κάποια βιαστική απόφαση και να έχουν πάντα στο μυαλό τους πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η «Ένωση» θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή.

«Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε σας είπαμε πως η μάχη που έχουμε να δώσουμε δεν είναι εύκολη, αλλά θα το παλέψουμε όλοι μαζί και ό,τι γίνει. Θεωρώ πως έστω και αυτό το λίγο διάστημα που δουλέψαμε μαζί καταφέραμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αυτό είναι που κρατάω. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο όπως το ζήσατε φέτος και πολύ περισσότερο δεν είναι αυτή η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ είναι γεννημένη να πρωταγωνιστεί και φέτος λόγω των προβλημάτων που και εσείς βρήκατε όταν ήρθατε, αναγκάστηκε να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή της. Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τι θα γίνει από εδώ και πέρα και φυσικά τι θα κάνετε, γιατί δεν είναι και η δουλειά μου αυτή άλλωστε. Απλά θέλω να σας συμβουλέψω να κάνετε λίγη υπομονή, να μην θεωρήσετε δεδομένο ό,τι ακούσετε και να αποφασίσετε με καθαρό μυαλό για το πώς θα πορευτείτε από εδώ και πέρα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η ΑΕΚ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί και πάλι να πρωταγωνιστεί γιατί είναι καταδικασμένη να το κάνει. Να είστε σίγουροι γι' αυτό και να το έχετε στο μυαλό σας. Ήμουν και θα είμαι δίπλα σας για οτιδήποτε θελήσετε», είπε ο Ζήκος στους παίκτες.