Facebook Pixel Tιμή και δόξα στον ΠΑΟ!
| 2013-04-26 09:31:00

Tιμή και δόξα στον ΠΑΟ!

Tιμή και δόξα στον ΠΑΟ!

Οι διαιτητές σφύριζαν από το... αεροδρόμιο και ο Παναθηναϊκός με επίθεση κάκιστη λύγισε. Δεν πάει F4, αλλά πέτυχε πολλά στην πιο δύσκολη χρονιά. Ο Γ. Μαζιάς σημειώνει...

Το (νέο) θαύμα δεν έγινε. Με τους διαιτητές να σφυρίζουν από το... αεροδρόμιο ο Παναθηναϊκός λύγισε. Δεν πάει στο φαϊναλ φορ, αλλά δεν εχασε τίποτα. Εδώ που έφτασε η σειρα μια χαρά τα πήγε. Στο τελευταίο ματς κρίθηκε η πρόκριση. Και με την ομαδάρα του Ομπράντοβιτς έχει χάσει ματς και προκρίσεις σε τέλευταίο παιχνίδι. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι μόλις στο ξεκίνημα ή αν θέλετε συνεχίζει τη μεγάλη του πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ήττα δεν αλλάζει τίποτε.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟ μπορούσε. Θα μπορούσε για την ακρίβεια αν εκτός από τα τρελά σφυρίγματα των γκρι είχε και καλύτερα ποσοστά στην ευστοχία του. Με 53 πόντους δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Η άμυνα μια χαρά τα πήγε. Στους 64 πόντους την κράτησε πάλι την Μπάρτσα όπως -σχεδόν- σε όλα τα προηγούμενα ματς. Με τον Διαμαντίδη εκνευρισμένο από τα τρία γρήγορα φάουλ να είναι νοκ άουτ περίμενες να μπουν σουτ από τους άλλους. Με ένα τρίποντο στα 20 επίσης δεν γίνεται τίποτα. Το 28-14 της πρώτης περιόδου βάρυνε πολύ τα πόδια των παικτών του Πεδουλάκη. Μετά δεν ήταν ακριβώς αργά, αλλά κατέληξε να είναι αφού δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην επίθεση. Περιφέρεια μηδέν κι αντίο. Η διαιτησία έπαιξε σοβαρό ρόλο στο να καθορίσει το αποτέλεσμα. Αυτό άλλαξε την ψυχολογία και φυσικά την τεχνική ροή του αγώνα.

Για αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Φάνηκε... σημαδεμένος ο Διαμαντίδης. Χωρίς άλλο φάουλ στη συνέχεια, δεν χρειάζοταν κάτι παραπάνω η Μπαρτσελόνα. Αντι-Διαμαντίδης δεν υπάρχει. Η βλάβη ήταν ανήκεστος. Ακόμη κι όταν γύρισε στο παρκέ ο αρχηγός δεν μπορούσε να παίξει άμυνα. Η πορεία του αγώνα είχε καθορισθεί. Ελπίδα μια μικρή υπήρχε. Η άμυνα του ΠΑΟ και οι αδυναμίες που έχει η Μπαρτσελόνα δεν άφησαν τον αγώνα να ξεφύγει. Οι 19 πόντοι ή θα γίνονται 30 ή 7-8.

Εγινε το δεύτερο. Καπου εκεί ήθελε κάτι ακόμη. Εφτασε κοντά να πάει το ματς στο σουτ, αλλά τα γκαρντ δεν έβαλαν τα μακρινά σουτ. Δεν πηρε ούτε ένα μεγάλο σουτ, η Μπάρτσα πήρε 20 επιθετικά ριμπάουντ και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία. Μια όμορφη ιστορία όχι με το γλυκό φινάλε, αλλά όμορφη. Μια διαιτησία χειρουργείο που έπαιξε έδρα. Αλλα ας μην ασχολούμαστε άλλο με αυτό. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι. Λύγισε στις λεπτομέρειες. Αξιζει χίλια μπράβο. Μεγάλη δουλειά και υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός δεν πέθανε στο "Παλάου". Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και έδειξε ότι είναι ακόμη εδώ. Κι μόνο αυτό. Η συνέχεια είναι όλη δική του!

Πηγή: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags