Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να "αποκρυπτογραφήσει" κανείς τα μηνύματα της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Αρη, το περασμένο Σάββατο. Κατά τη δική μου άποψη, τα πράγματα είναι πλέον πολύ ξεκάθαρα. Αλλά δεν έχει τόσο σημασία η δική μου άποψη.

Το σημαντικότερο είναι πως έχει κατασταλάξει πλέον και η συντρηπτικη πλειονότητα του κόσμου του Αρη για την "επόμενη μέρα", και ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει από εδώ και πέρα. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει ως συμπέρασμα απο τοποθετήσεις και συμπεριφορές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνέλευση. Εχουμε και λέμε:

Η παρουσία μόλις 350 τακτοποιημένων οικονομικά μελών σε μία τόσο κρίσιμη συνέλευση φανερώνει ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ως προς το ρόλο τουν φορέα. Γενικώς υπάρχει μία κρίση εμπιστοσύνης από τον κόσμο προς όλους τους θεσμούς του συλλόγου κι αυτό απλώς επιβεβαιώθηκε το Σάββατο. Ποιοι φταίνε γι' αυτό; Πρώτιστα όσοι διετέλεσαν στις διοικήσεις της "ΚΜΑ" από ιδρύσεως. Μετά όλοι οι άλλοι και φυσικά το οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώθηκε λόγω της κρίσης. Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει καμία "επανεκκίνηση" της "ΚΜΑ" όταν τα πρόσωπα στο "κάδρο" είναι τα ίδια και τα ίδια. Κουράσανε. Χρειάζονται φρεσκα πρόσωπα με νέες ιδέες και διαφορετικές αντιλήψεις.

Πάμε παρακάτω. Μπρος στην μιικρή προσέλευση, το σώμα αποφάσισε στις εκλογές της ΠΑΕ να έχουν δικαίωμα ψήφου και οι κάτοχοι διαρκείας της φετινήυς σεζόν. Μοιάζει με μία απόφαση που θέλει να... χρυσώσει το χάπι. Αλλά κι αν ακόμη δεχτούμε ότι θα έχουν δικαίωμα ψήφου άλλοι 4.500 Αρειανοί, κάτοχοι των διαρκείας, πόσοι απ' αυτούς θα προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Μαϊου; Ακόμη, όμως, κι αν υποθέσουμε ότι ψηφίσουν όλοι, το δείγμα ποσοτικά είναι αντιπροσωπευτικό της δυναμικής του Αρη, σε σημείο ώστε να καθορίσει και να διαμορφώσει τις εξελίξεις της "επόμενης μέρας"; Δεν νομίζουμε.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Στο δια ταύτα: Η "ΚΜΑ" χρειάζεται και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα του Αρη, αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο του μεγαλομετόχου. Αυτήν την άποψη την έχω καταθέσει προ πολλού και ξέρω ότι έβρισκε αντίθετους πολλούς. Τώρα, όμως, η συντρηπτική πλειονότητα έχει κατανοήσει πως χωρίς την παρουσία "επενδυτή" ή "χρηματοδότη" ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον (όποιος βάλει τα λεφτά του θα ζητήσει ανταλλάγματα κι αυτό είναι λογικό), η "επόμενη μέρα" θα είναι θολή. Οπως, η χρονιά που τελείωσε.

Από την άλλη, ο επενδυτής φυσικά και δεν βρίσκεται στην εξώπορτα του "Βικελίδης". Οχι. Είναι υπόθεση της οικογένειας του Αρη, όμως, να δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση για να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να προσελκύσει κάποιον. Συντονισμένα. Οχι να ψάχνει ο ένας στην Αθήνα, ο άλλος στη Γερμανία, ο άλλος στη Ρωσία, ο άλλος στην Σαουδική Αραβία και την ίδια στιγμή να υπάρχουν άλλοι που βάζουν "τρικλοποδιές" σε όποια προσπάθεια γίνεται. Ετσι, το πιθανότερο είναι να μην βρεθεί ποτέ επενδυτής. Χρειάζεται συντονισμένη δράση.

Οτι ωρίμασε στις σκέψεις των Αρειανών η ιδέα της αλλαγής μοντέλου στην ΠΑΕ και δεν τίθεται πλέον ως δίλημμα, αποτελει ένα πρώτα βήμα. Δεν αρκεί όμως. Ρόλο θα παίξει και η έκβαση της υπόθεσης του "99". Εξυπακούεται, δε, πως όταν κι εφόσον βρεθεί επενδυτής, τα ωραία του τα λεφτά θα θελήσει να τα βάλει στον Αρη μέσω της αύξησης του Μ.Κ που έχει αποφασιστεί στην τελευταία γενικη συνέλευση των μετόχων. Η αύξηση δεν έχει ανοίξει ακόμη, αλλά όταν κι εφόσον έρθει η ώρα η καλή, θα ανοίξει παρά τις όποιες τάσεις δεν το επιθυμούν...