Το μεγάλο deal έγινε! Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση «με αποφασιστικότητα», προκειμένου «να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό σχήμα το οποίο πήρε τον ΟΠΑΠ, αποτελείται από την οικογένεια Μελισσανίδη (ο γιος είναι αυτός που εμφανίζεται), τον Τσέχο επενδυτή Γίρι Σμετς, του PPF Group ενώ ένα μικρό ποσοστό υπάρχει από την ιταλική Lotomattica και την οικογένεια Κοπελούζου.