Facebook Pixel Γήπεδα και ιστορίες, αξίες ανεκτίμητες…
| 2013-05-02 23:21:00

Γήπεδα και ιστορίες, αξίες ανεκτίμητες…

Γήπεδα και ιστορίες, αξίες ανεκτίμητες…

Μπορεί οι κροίσοι από το εξωτερικό να αγοράζουν τον έναν μετά τον άλλο ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Αγγλία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να τους έχουν για πάντα.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πουλήσουν τις μετοχές τους και να αποχωρήσουν, όμως το ζήτημα που προκύπτει είναι τι γίνεται με τα γήπεδα. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρούν πως τα γήπεδα ανήκουν στην ιστορία των συλλόγων και στην κοινότητα και γι’ αυτό προσπαθούν να τα κατοχυρώσουν.

 

Τόσο ο σύνδεσμος MUST των ανεξάρτητων οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και ο σύνδεσμος The Spirit of Shankly, αυτός των οπαδών της Λίβερπουλ, κατέθεσαν τα αιτήματά τους στις τοπικές κοινότητες του Τράφορντ και του Λίβερπουλ αντίστοιχα προκειμένου να διασφαλίσουν την κατοχή των γηπέδων σε περίπτωση που οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες των δύο αυτών συλλόγων σκεφτούν στο μέλλον να πουλήσουν ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχουν οι ομάδες.

Φυσικά τη δεδομένη χρονική στιγμή τόσο οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και αυτοί της Λίβερπουλ δεν σκέφτονται καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο η οπαδική βάση των δύο μεγάλων αυτών αγγλικών συλλόγων δεν θέλουν να δουν την ιστορία τους να πωλείται αλλά εκτιμούν πως σε μία τέτοια περίπτωση τόσο το Ολντ Τράφορντ όσο και το Άνφιλντ θα μπορούσαν να περάσουν στην ιδιοκτησία των τοπικών κοινοτήτων, εκεί που πραγματικά ανήκουν.

«Η διασφάλιση του μακροχρόνιου μέλλοντος του συλλόγου αποτελεί για εμάς κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτή η αίτηση που καταθέσαμε μας επιτρέπει να έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε οποιαδήποτε πώληση όντας κι εμείς μέρος αυτής της διαδικασίας. Έχοντας ήδη γίνει μάρτυρες παρόμοιων τέτοιων καταστάσεων στο παρελθόν που μας άφησαν σε μία επισφαλή οικονομική θέση και έφτασαν στο ανώτατο δικαστήριο μας κάνουν να γνωρίζουμε τη σημαντικότητα του θέματος. Το Άνφιλντ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι τόσο για τον σύλλογο όσο και για την κοινότητα του Λίβερπουλ. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να το διασφαλίσουμε ώστε να συνεχίσει να παραμένει για πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινότητας», ανέφερε από το σύνδεσμο της Λίβερπουλ, The Spirit of Shankly, ο Πολ Μάρτιν.

Από τη μεριά του ο Ντάνκαν Ντράσντο, από τον ανεξάρτητο σύνδεσμο οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, MUST, επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το γήπεδο και να μειώσουμε τις πιθανότητες το Ολντ Τράφορντ να πωληθεί μυστικά και το χειρότερο όλων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μετακινηθεί σε μία νέα τοποθεσία, κάτι που έχει αποδειχθεί καταστροφικό σε άλλους αγγλικούς συλλόγους που βίωσαν κάτι τέτοιο. Το χειρότερο ίσως παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη με τη Γουίμπλεντον και τη Μίλτον Κέινς Ντονς. Σε καμία περίπτωση δεν υποθέτουμε πως αυτή τη στιγμή οι Γκλέιζερς σκέφτονται κάτι τέτοιο, ωστόσο αν όντως δεν έχουν αυτούς τους σκοπούς τότε δεν έχουν και κανένα λόγο να πάνε κόντρα στην αίτησή μας. Αντίθετα θα πρέπει να καλωσορίσουν την ανάδειξη μιας τέτοιας προσπάθειας καθώς αυτό που κάνει είναι απλά να αποτελεί μια επιλογή και όχι μία υποχρέωση στο να αποδεχθούν οποιαδήποτε προσφορά».

Η απόφαση που πάρθηκε από τους συνδέσμους της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κεντρικό όργανο των οπαδών όλων των αγγλικών συλλόγων, δείχνοντας ότι οι οπαδοί ενωμένοι μπορούν να αποτελούν μέρος των ομάδων που αγαπούν και να έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους. «Υποστηρίζουμε πλήρως τις κινήσεις του ανεξάρτητου φορέα των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του συνδέσμου των οπαδών της Λίβερπουλ, The Spirit of Shankly, στις αιτήσεις που κατέθεσαν ώστε το Ολντ Τράφορντ και το Άνφιλντ να μεταβιβασθούν στις αντίστοιχες κοινότητες σε περίπτωση πώλησής τους. Αν μπορούμε να προστατέψουμε ένα έργο τέχνης, τότε αναμφισβήτητα ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο αξίζει ανάλογης μεταχείρισης. Ελπίζουμε πως το ευρύτερο σύνολο της ποδοσφαιρικής κοινότητας θα κατανοήσει τη σημαντικότητα αυτής της κίνησης».

ΠΗΓΗ: Othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags