Facebook Pixel Ο Στέφανος κοιτά από ψηλά
| 2013-05-03 15:30:00

Ο Στέφανος κοιτά από ψηλά

Ο Στέφανος κοιτά από ψηλά

Ο Παναγιώτης Στεφάνου γράφει για τη "φυγή" του άτυχου Στέφανου Γιώρη και στην τελευταία συνάντηση που είχε μαζί του.
 

Ηταν Μ. Παρασκευή, πέρυσι, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και το άσχημο νέο, ήρθε να επιδεινώσει, την ούτως ή άλλως πολύ άσχημη ατμόσφαιρα που εκπέμπει η συγκεκριμένη ημέρα. Ποιο ήταν αυτό το νέο; Η φυγή του Στέφανου Γιώρη για την πολιτεία των ουρανών. Ο Στέφανος του Αρη, δεν ήταν, πια, ανάμεσά μας. Ανάμεσα στα παιδιά των ακαδημιών των κιτρίνων. Στα δικά του παιδιά...
Μπορεί να επρόκειτο ως το χρονικό ενός προανγγελθέντος θανάτου, διότι η υγεία του ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυμένη, ωστόσο άλλο να το περιμένεις κι άλλο να το ζεις. Εκλεισα το τηλέφωνο και προσπάθησα να το συνειδητοποιήσω. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Αρη, μόλις είχε κλείσει.

Παρ΄ ότι τον Στέφανο Γιώρη, δεν τον έζησα από πάρα πολύ (πρόλαβα να τον γνωρίσω στα τελευταία χρόνια της ζωής του), κάθε φορά που τον έβλεπα, τον αισθανόμουν πολύ κοντά μου. Αυτός ο άνθρωπος είχε μια περίεργη δύναμη να σε κάνει να νιώθεις οικεία μαζί του, από την πρώτη στιγμή! Ισως, αυτό να ήταν το μυστικό της επιτυχίας του. Το μυστικό της «ανθοφορίας» των ακαδημίων της ομάδας, στα χρόνια της δικής του «ηγεμονίας».

Ο Γιώρης δεν ήταν εύκολος άνθρωπος. Δεν δίσταζε να συγκρουστεί, να φωνάξει, να μαλώσει, να προσγειώσει ανώμαλα, παιδικές κιτρινόμαυρες ποδοσφαιρικές φιγούρες. Πάρα ταύτα, άπαντες (άλλοι πιο σύντομα, άλλοι πιο αργά), αναγνώρισαν τις προθέσεις του. Και αυτό αποτέλεσε τη δική του μεγάλη επιβράβευση.

Θα μου μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό, η στιγμή της βράβευσης του Γιαννιώτα, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Το ξέσπασμά του ράγισε καρδιές. Μιλούσε για τον Αρη κι ήταν έτοιμος να σηκωθεί και να τρέξει. Μια ζωή, όλο Αρης!

«Σ΄ ευχαριστώ που ήρθες», μου είχε πει βουρκωμένος, φεύγοντας από το το δωμάτιό του. Κι εγώ τον ευχαριστώ, που τον γνώρισα, έστω και λίγο. Είμαι σίγουρος πως κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα, θα κοιτά από ψηλά, παρέα με τον Αγγελο, ξέροντας πως κάποιοι άνθρωποι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Πηγή: novasports.gr                 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags