Πρόκειται για τον Πάνο Τζιβανίδη και το άλμα του στον κόσμο των επιχειρήσεων αποτελεί μια σπουδαία μεταγραφή με υψηλό κόστος.

Ποιος όμως είναι άραγε αυτός ο πολυμήχανος Ελληνας που έφυγε στο εξωτερικό σε μια προσπάθειά του να αποφύγει την οικονομική κρίση και τις περικοπές και ταυτόχρονα να επιδείξει τις αναμφισβήτητες πλέον ικανότητές του;

Με σπουδές και πτυχίο στο μάνατζμεντ του ξενοδοχειακού κλάδου από πανεπιστήμιο της Ελβετίας και με γνώση τριών ξένων γλωσσών, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα σε διάφορα ξενοδοχεία και πολύ γρήγορα πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό, όπως Γαλλία, Μ. Βρετανία και Βέλγιο.

Τα παράσημά του άρχισαν να φτάνουν το ένα πίσω από το άλλο και η εργασία του στην Ευρώπη, στην Ενωση Διεθνούς Διατραπεζικής Οικονομίας Τηλεπικοινωνίας, τον οδήγησε με βαρύγδουπη μεταγραφή στην UEFA του Μισέλ Πλατινί.

Κι έτσι, στην business card του προστέθηκε ο τίτλος του διευθυντή στον τομέα οργάνωσης μη αθλητικών διοργανώσεων, όπως για παράδειγμα τελετών έναρξης και λήξης, διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων ανά τον κόσμο καθώς και κάθε είδους σχεδιασμό σχετικά με τις μετακινήσεις και τη διαμονή στελεχών της οικογένειας της UEFA που αρχίζουν από 50 και φτάνουν τα 500 άτομα.

Ο Πάνος Τζιβανίδης, αυτός ο άγνωστος Ελληνας, φεύγει τέλη Μαΐου από το ποδόσφαιρο και στις 3 Ιουνίου αναλαμβάνει διευθυντής στον ίδιο ακριβώς τομέα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τελευταία του υποχρέωση η διοργάνωση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στις 25 Μαΐου στο Λονδίνο ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ντόρτμουντ.

«Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται δυο φορές στη ζωή. Ενας λόγος ακόμα όταν αναφερόμαστε σε Ελληνες και στο Ολυμπιακό Κίνημα» σχολιάζει την είσοδό του στη ΔΟΕ ο Πάνος Τζιβανίδης.

Αδεια για διακοπές δεν πρόκειται να υπάρξει αυτό το καλοκαίρι.

Πρώτος στόχος, και για λόγους εντυπώσεων, είναι η άριστη διοργάνωση της συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μπουένος Αϊρες, όπου θα υπάρξουν τρεις σημαντικές υποθέσεις.

Πρώτον, θα αποχωρήσει ο πρόεδρος Ζακ Ρογκ και θα έχουμε την εκλογή νέου.

Δεύτερον, θα αναδειχθεί με ψηφοφορία, μεταξύ Τόκιο, Μαδρίτης, Κωνσταντινούπολης, η ολυμπιακή πόλη του 2020.

Τρίτον, θα αποφασιστεί η αποπομπή ή παραμονή της πάλης στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Πηγή: Goal